Nikon D700 hobbi szinten, használtan jó választás 2020-ban?

Figyelt kérdés
Mostanában rákaptam az erdőben mászkálásra, és nagyon eleven és gazdag a vadállomány felénk. Nagyon élvezem azt, hogy a természetben vagyok és amiket látok meg is szeretném örökíteni. Nem szeretnék 2-300 ezret kiadni egy vázra és egy objektívre ezért gondoltam a használt is teljesen megfelel számomra, hobbi szintre. Találtam egy Nikon D700-ast, Nikon AF 70-300mm ED objektívvel, memóriakártyával, markolattal, pót akkuval. Ez a szett kicsivel több mint 150 ezer forint lenne. Jó választás, vagy milyen más gép-objektív kombót ajánlotok vadak fotózására?

2020. ápr. 27. 20:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

jó kis gép az!!

nem mindenki a legújabb legdrágább teknyikával fotóz!

obi legyen rajta rendes, mert mint tudjuk nem az érzékelő, hanem az objektív rajzolja a képet!!

2020. ápr. 27. 20:22
 2/3 A kérdező kommentje:
És az a Nikon AF 70-300mm ED objektív rendesnek számít?
2020. ápr. 27. 20:24
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

maga a gép teljesen jó, mindent meg lehet vele tanulni, ha foglalkozol is vele. pár éve ez a gép profik másod, vagy akár elsődleges gépe is volt.

ma már (leginkább az újabb gépekhez képest) kevés lehet a 12 megapixel, de igazából még ma is teljesen elég az is, csak ne nagyon vágj belőle. tanuld meg jól használni és jó társad lesz!

a 70-300 azt hiszem, nem a világ legjobb objektíve, de kezdésnek elég lehet, kedvező árú kompromisszum.

azt ugye tudod, hogy ezzel az objektívvel csak távolabbi dolgokat tudsz lefotózni? vadállatok, madarak, kutya, stb. oké vele, de a közelebbi dolgokhoz kelleni fog mellé egy kisebb gyújtótávolságú objektív is, ha egy fát vagy a házat 20 méternél közelebbről is le akarnál fotózni. mondjuk egy 18-55 vagy 24-70 körül valami...

ha nem vagy képben a gyújtóávolságokkal, azért ennek nézz utána, hogy legalább értsd, mitől van szó (ha tisztában vagy vele, akkor bocs ezért a kitételért, csak nem volt egyértelmű a kérdés alapján)...

2020. ápr. 28. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!