Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen a fordított objektív?

Milyen a fordított objektív?

Figyelt kérdés
Jobb mint egy macro obi? Nekem van egy 100 mm L 2.8 canon objektívem és egy 70Dm. Ha "megfordítanám" az objektívet akkor közelebbi képet kapnék, mint normál használat esetén?
2020. ápr. 11. 21:50
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

nézz bele fordítva!

vannak olyan adapterek amivel forítva is fel tudod rakni az obit.

2020. ápr. 11. 22:16
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Tapasztalat az hogy igen

Az ebayen bagóért tudsz fordítógyűrűt rendelni az objektíved filter átmérője és a bajonett típus alapján.

Próbáld ki!

2020. ápr. 12. 20:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Rendben. Rendelek egyet. Hátha mégjobb közelit kapok
2020. ápr. 13. 00:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem közgyűrűre tedd inkább fel akkor megmarad az autofókuszod

Igaz Canonra van AF fordítógyűrű is de sokkal körülményesebb meg drágább mint az az elektronikus érintkezős közgyűrű

2020. ápr. 13. 10:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Fordítógyűrűvel sokkal jobb makrót kapsz majd mint közgyűrűvel. Ha mégis a közgyűrű kellene az AF miatt, akkor megjegyzem, az AF kapcsolatos sokkal drágább mint a sima, kivéve ha kínai vackot rendelsz, mert az pár ezerért megvan, csak kérdéses hogy működik-e.
2020. ápr. 13. 11:27
 6/9 A kérdező kommentje:
A manuális fókusz nekem nem probléma. Általában alapból is manuálisan macrozom. Közgyűrűvel használtam már a lencsém, de elenyészően volt jobb a közelítés, viszont elképesztő minőségromlás volt. Amivel nem lenne bajom amúgy.
2020. ápr. 13. 19:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Hogy mennyit tenne egy fordítógyűrű egy eleve makro fotózásra is alkalmas lencsénél, az kérdéses, de tudtommal ha ezt a módszert választod, a fókusztávolság sokat nem tesz, inkább a konkrét minimális fókusztávolság. Én lecsekkolnék egy 50 F1.8 as lencsét fordítógyűrűvel. Szép nagy a rekeszértéke és olcsó is, viszont egy eleve makró lencsével szemben nem tudom mit érne... Szerintem ha komolyabb nagyításra van szükséged, akkor egy mégkomolyabb makró lencsére lenne szükséged. Illetve ott vannak még a Close Up filterek amik segíthetnek a makró fotózásban, de tudtommal romlik velük a képminőség.
2020. ápr. 13. 20:22
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem köszi szépen a tippeket
2020. ápr. 13. 20:39
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

kb 5000 HUFért tudsz rendelni gagyi AF közgyűrűt.

A gagyiból ha gyengébbet fogsz ki akkor lötyöghet kicsit jobbra-balra (de semmiképpen előre-hátra) és szinte biztos hogy erőteljes napsütésben reflektív felületeket fotózva fátyolos lesz a kép, mivel a belső felülete nem nyeli el rendesen a fénysugarakat.

Nem napsütésben, reflektív felületeken kell kipróbálni!

Ha beválik akkor kb. 20 ezret érdemes rászánni a frankóra. A JJC márka egész jó ár/érték arányban.

De még az is lehet hogy a gagyival is elégedett leszel.

2020. ápr. 13. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!