Ti mikor fényképeztek kompakt géppel, akkor ki-be kapcsolgatjátok a gépet? Tovább lent!
Figyelt kérdés
Pl. mentek valahova fényképezni, akkor 5-10 percenként ki-be kapcsoljátok a gépet, vagy csak kikapcsoljátok a kijelzőt? Árt a gépnek ez? Ugye ilyenkor a lencse ki-be jár, mikor az ember kapcsolgatja. Egyszer a motor ami ezért felelős az megadja magát. Energiatakarékosság miatt kérdezem, hogyan tudna az ember spórolni aksilag.2020. márc. 29. 22:05
1/6 anonim válasza:
Vegyél még akkut, az utángyártott olcsó.
2/6 anonim válasza:
10 éve használom a gépem ki-be kapcsolgatva. Semmi baja.
3/6 anonim válasza:
Nekem bridge gépem van.
Ha tudom, hogy csak pár percet kell várni a következő képig, akkor az kapcsolom ki
(Pótakkum van, nem is egy)
5 percre van állítva az energiatakarékos üzemmód, ha addig nem nyúlok hozzá, kikapcsol (behúzza a lencsét is). Van amikor ki-be van kapcsolgatva egész nap, de szerintem ha nem minden van így nyúzva, akkor évekig szolgál még. Utána egyébként is csereérett lesz.
4/6 anonim válasza:
*akkor nem kapcsolom ki* (első mondat, mellé nyomtam)
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2020. márc. 31. 09:38
6/6 anonim válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy a ki-be kapcsolgatás hamarabb leszívja az akksit, mintha bekapcsolva hagynám. Éppen ezért én úgy állítanám be, hogy csak a kijelző kapcsoljon ki, mert az sokat fogyaszt, de maga a fényképezőgép ne. Ha tudom, hogy fél-egy órán belül már nem fotózom, akkor kikapcsolom, egyébként hagyom bekapcsolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!