Mikortól nem fényképészet?
Figyelt kérdés
Szerintetek mi az a határ utómunkában ahonnan már nem számít fényképészetnek, hanem valami más már? Mi az amit ti már nem minősítetek fotográfiának? Jó dolog egyáltalán az utómunka? Nem csalás szerintetek? Tulajdonképpen nem is az a lényeg szinte már milyen képet csinálsz, mert ha meg van komponálva normálisan, tökmindegy milyen a beállításod, az utómunka bármit kijavít.2020. márc. 13. 02:21
1/4 anonim válasza:
Semmiképp sem csalás! Csak akkor az, ha azt állítod, hogy nincs rajta utómunka. Szabály persze nincs. Valahol itt az igazság:
2/4 anonim válasza:
Hát ki min akar agonizálni, ha nincs dolga. :) Régen nem hívták utómunkának, de a csúszkák tologatásával volt egyenértékű a különböző karakterű filmek, papírok és hívók alkalmazása, a megvilágítási és/vagy a hívási idő változtatása, a klónozással egyenértékű a felhőnegatív használata, a retusecset, aztán a speciális effektre kattintással egyenértékű a színszűrők, az ötszöröző előtét, a zsíros szűrő, a robbanás effektusra exponálás közben a nagyítógép tekerőjén tekerni igénybevétele, ésígytovább.
3/4 anonim válasza:
Nincs határ, fotóművészetnek számít jogilag az is ha szénné fotosoppolod az eredeti képet.
4/4 anonim válasza:
Általánosan nincs definiálva.
Ki mit tekint annak. Vannak olyan versenyek ahol semmilyen beavatkozást nem engednek meg, vannak akik csak annyit amit nagyjából a régi sötétkamrákban is meg lehetett csinálni. Van ahol ennél is többet...
Ami engem illet, engem az érdekel ami megjelenik előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!