Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Analóg gépválasztásnál mire...

Analóg gépválasztásnál mire kell figyelni? Milyet válasszak?

Figyelt kérdés
Jobb minőségű kamerát szeretnék, nem tudom megéri-e használtan venni, vagy van-e újabb fajta. Nyilván én is a szép retro hatást szeretném elérni. Mikre kell odafigyeljek, ha megveszem? Árban olyan 30k vagy az alatt gondolkodtam. Tudtok e esetleg konkrét gépet ami megéri, szép gépeket is csinál és árban is okés?
2020. jan. 17. 04:01
 1/4 anonim ***** válasza:
79%

No de annyiféle lehetőség van...

Kétaknás tükörreflexes... Egyaknás tükörrefelxes... távmérős... cserélhető ovjektíves, nem cserélhető objektíves...

Szép retro hatás, miben? A gép kinézetében, vagy a kép kinézetében? Villogni akarsz egy antik dobozzal?

2020. jan. 18. 21:46
 2/4 A kérdező kommentje:
A kép maga legyen retro hatású, a többi mindegy, mind ami minőségben és árban is a legjobban megérős
2020. jan. 19. 01:07
 3/4 anonim ***** válasza:
79%

Ja. Hát az a filmtől és a papírtól függ.

Ami a gépet illeti, rá kell szánni pár hetet a neten a összes információ átnézésére, a kapható gépekkel, típusokkal kapcsolatban. Vannak típusonként jellegzetes problémák. Szivacsok elporlanak, műanyagok eltörnek, ragadóssá válnak, fénymérő elöregszik, eleme nem pótolható, stb. Én egy normális belső fénymérős gépet választanék a 90-es évek gyártmányaiból, mint ahogy most a Vaterán épp látok Canon 300-ast, Nikon F50-est, F65-öst. Ezek nem olyan vageszok, mint egy ötvenes évekbeli vénség, de fényképezni kellemesebb velük. Objektívek meg, ha kellenének, ezekhez vannak. Bár ezekhez kell energiaforrás.

2020. jan. 19. 09:43
 4/4 anonim ***** válasza:
54%

Ha ennyire nem tudod mit szeretnél, én azt javaslom, hogy tégy egy kirándulást az F8-ba: nagy választék, segítőkész szakemberek, segítenek elindulni, szart nem adnak el. Vagy Café Analóg, bár ők inkább a Lomography vonalra vannak ráállva, de ők is megbízhatóak. Vagy Opticam (ott is láttam olyan vázat, amit elfogadnék). Valamelyik gépük majdcsak a kezedben marad...

Engem pl. nem vonzanak a Sztrogoff által említett műanyag, fejlett automatikájú gépek (pedig csudajók!), ha már analóg, akkor legyen fém vázas és karral kelljen továbbítani a filmet. Szóval én inkább Canon AE-1, vagy valami hasonló kaliberű és tudású gépet keresnék.

Még olyan kérdésem lenne, hogy van-e olyan rendszer, amihez illeszkedni kellene? Pl. amúgy is van néhány M42-es objektíved, amit kár lenne veszni hagyni.

Ez még talán segíthet:  [link]

Összefoglalva: ne legyen gombás, karcos, sérült bevonatú az objektív. Lehessen hozzá elemet kapni. Megfelelően továbbítsa a filmet. Fussanak le a záridők rajta, helyesen.  Erősen ajánlott, hogy legyen belső fénymérője, működjön is. Ha filmmel tesztelt, az jó pont. Egyszerűbb javításokat, mint pl. egy fényszigetelés csere még viszonylag sokat megcsinálnak.

Kéretlen tanács: türelem! Még ha a megfelelő fényképezőgépet meg is találod - ami egy erősen szubjektív választás -, arra is időbe és kísérletezésbe telik rájönni, hogy melyik az a nyersanyag (film, papír), ami számodra a "retro érzést" jelenti.

2020. jan. 24. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!