Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Házi laborban lehet filmet...

Házi laborban lehet filmet előállítani? Vagy valamilyen anyagot, amire fényképezni lehet (üveglapot például nagyformátumú gépbe)? Szeretnék olcsóbban filmre fényképezni 2000-2200 forintnál.

Figyelt kérdés

2020. jan. 16. 15:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehetni lehet - az alábbi oldalakon találhatsz recepteket:

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

de pepecselős meló.

2020. jan. 16. 16:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Itt - egyenlőre - nem látom hogyan készítik el a pontos, precíz 35 mm-es filmet. Hogyan méretezik/vágják egzakt méretűre a tekercset, hogyan lyukasztják ki, hogy a gép behúzza azt és ne akadjon el?
2020. jan. 16. 17:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A házilagos módszer mindig többe fog kerülni 2x-3x, de csak akkor, ha az idődet ingyen számítod. Ha úgy számolsz, hogy ameddig ezzel pepecselsz, pénzt is kereshetnél a megszokott órabéreddel, akkor az arány még rosszabb.
2020. jan. 16. 18:19
 4/10 A kérdező kommentje:
De 2000 forintnál olcsóbb kisformátumú film úgy tudom nincs... Sokat fényképezek, 36 kockáért nekem csak 1000 forint körül érné meg.
2020. jan. 16. 18:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Felejtsd el.

Ez komoly technikai hátteret igényel, azonkívül fogalmad sincs olyan technikai részletekről amik a mai napig titkosak. Elméletben minden egyszerű, csak épp a fejlesztési szakaszt végig kellene csinálnod.

2020. jan. 16. 20:53
 6/10 A kérdező kommentje:
"Sokat fényképezek, 36 kockáért nekem csak 1000 forint körül érné meg."
2020. jan. 16. 20:57
 7/10 anonim ***** válasza:
77%

AKkor fényképezz digitálisan.

Mire te otthon filmet fogsz csinálni, eredmény nélkül bele fogsz borítani több százezer forintot, és amikor már lesz használható technológiád, akkor fog kerülni filmenként kb 5-6000 Forintba. Az 1000 Forint / film egy vágyálom, hiába írod be újra és újra, hogy a 2000 sok, neked 1000-ből kell, nem fog menni. Vagy veszel filmet 2000-ért, vagy nem fotózol, ennyi.

Ja, egy jó fotós egyik fő ismérve a szakmával szembeni alázat, és úgy általában az a hozzáállás, hogy nem körülötte forog a világ.

Te sose leszel igazi fotós, legfeljebb gombnyomogató, hacsak nem nősz ki ebből a gyerekes, hisztis hozzáállásból, hogy deengemnemérdekeldeakkorisezerforintéakarokegytekercsfilmet. Akard. De akkor sem lesz.

Lehet lepontozni.

2020. jan. 17. 08:51
 8/10 anonim ***** válasza:
67%

"Sokat fényképezek, 36 kockáért nekem csak 1000 forint körül érné meg."

Én meg sokat autózok, nekem egy maximum kétéves, négyszáz lóerős autó hatvanezer forint körül érné meg.

Na erre varrj gombot. Csináljak otthon autót?

2020. jan. 17. 09:04
 9/10 anonim ***** válasza:
72%
A háztartási film előállítás teljesen irreális vágy. A háztartási előhívás létező, de nem olcsó játék.
2020. jan. 17. 09:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Vadássz utána, lehet-e valahol vásárolni nagy tételben, nagyker áron, fémtartályokban nagy tekercset, ezek mind olcsóbbak, mint a boltban leakasztani a papírdobozba csomagolt, kazettázott filmet.c Lehet, hogy ha elmész dolgozni a gyárba, akkor kapsz bónuszként 100 méter filmet félévente (persze, kérdés, hol van a gyár, Mexikóban a kartellek lőnek le véletlenül, Kínában a párt csukat le, ha nem köszönsz elvtársiasan, Afrikában a műhelyben alszanak a skorpiók...).
2020. jan. 17. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!