Játék drónhoz (250g alatt) is szükség van engedélyre, vagy azt bárhol, bármikor lehet használni?
Az új szabályozás még kidolgozás alatt van. Elvileg hamarosan meg fog jelenni és akkor lesz majd értelme a 250 grammos határnak.
Jelen pillanatban nincs 250 grammos határ
0 grammos van.
Kis túlzással: ha egy gyufásdobozt átdobsz a szomszédba már ahhoz is légtérhasználati engedély kell.
Amúgy túrázásnál nem hinném, hogy gond lenne, nem nagyon fogsz az erdő szélén találkozni ellenőrrel. Csak ne reptesd túl magasra, nehogy összemenj valami alacsonyan szálló mentőhelikopterrel vagy valamivel.
Városdban már más a kérdés. De elég sokan drónoznak, ha nagyon komolyan vennék a szabályokat a rendőrök, akkor nem győznék...
jah... vannak életszerűtlen dolgok. Én pl úgy indulok bicajozni ha konkrét tervem nincs, hogy az ajtóban döntöm el, hogy balra vagy jobbra megyek :D
Az is érdekes, hogy aki a tőlem 10 km-re lévő városban - faluban kér engedélyt az akkora területre kéri, hogy még a lakhelyem is beletartozik, így én nem tudok kérni mondjuk egy 500 méteres körben engedélyt magamnak.
Vagy például most is van konkrétan a lakhelyemen kiadva eseti engedély egész hónapra reggel 6-ről este 20 óráig. Tehát én már ide nem tudok kérni. (és ugye nem is repülhetek, mert másnak van arra engeélye.
Csávókám meg aki kérte az 1 hónapból majd repül 1-2 napot azon belül 1-2 órát. mindenki más meg dögöljön meg.
De ez volt a Balatonon is valami verseny idején (kékszalag talán), hogy valaki előre bekérte az egész Balatont és környékét. Ja biztos van olyan drónja amivel Tihanyban ülve Keszthelyig be tudja repülni az eget mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!