A mai telefonok mellett hogy lehet létjogosultsága egy 250. 000 Ft os kamerának mimt pl a sony ax53?
A forma 1-re sem tunning kockaladával szokás menni.
Akinek az kell, megveszi. Ne a facebookozó userekből indulj ki.
Köszi az eddigi válaszokat.
Egyébként én pont az adott kamerával készült videókat és képeket hasonlítottam össze hasonló árú telefonokéval és nem látok semmi különbséget. Sőt sokszor a telefoné sokkal jobb. És tényleg hülye vagyok hozzád, ezért érdekel, hogy hogyan lehet még életben a kamera/fényképezőgép ipar. Nyilván hobni szimten, nem az millás filmes kamerákra gondolok.
"És tényleg hülye vagyok hozzá"
Ez a kulcsa az egésznek.
Egyrészt nem látod át, milyen funkciókkal, milyen technikai-műszaki tulajdonságokkal rendelkezik egy kamera, amivel egy telefon nem.
Másrészt nem látod az elkészült felvételen sem a különbségeket, pedig van bőven, kicsit is tapasztaltabb szem azonnal látja, mi készült tisztességes kamerával és mi egy "ócska" mobillal.
Ne érts félre, ezzel nem lehülyézni akarlak (azt már megtetted te magad), egész egyszerűen arról van szó, hogy NEKED - meg egy csomó felhasználónak - bőven elég a telefon, míg másoknak van igényük a komolyabb felszerelésre.
Nincs létjogosultsága. Ezért halnak ki lassan a kamkorderek.
Alig jelenik meg új típus, a meglévő választék belőlük egyre kisebb.
Képminőségben egy átlagos mobil már hozza azt a szintet, egyedül bizonyos kényelmi szolgáltatásaik miatt veszik még páran, például az optikai zoom miatt amit a mobilokban (több kamera ide vagy oda) nem tudnak utánozni. Kihajtható, elforgatható LCD-ben, vagy kezelési kényelemben is jobbak némely vevőnek. Esetleg bővíthetőség, modulálhatóság amiben még előrébb vannak. A telefonoknál ezeket a méret korlát miatt nem nagyon lehet megcsinálni.
Lenne tehát még némi létjogosultságuk papíron, de az embereknek nem kell elsősorban, így lassan eltűnnek.
Sok "értelmiségi" azt hiszi, hogy ha a telefonjában van egy hangya pöc.nyi optika , már videókamerát tart a kezében.
Na ezt nevezik konzum idiotizmusnak. A mai fogyasztói társadalomban emberek tömegeire lehet drága pénzért hulladék eszközöket rásózni amelyek semmire nem jók, de hinni kell bennük, hogy az a valami arra jó amit a marketing elhitet a népekkel. Vegyétek, egyétek, higgyétek...
Röviden, fizika.
A telefonokban pici érzékelő, pici optika van. Erre, vagy ezen keresztül sosem fog annyi fény jutni adott idő alatt egy kép elkészítésére, mint egy rendes nagy optikás, nagy érzékelős kameránál. Világos napfényben még rendben, de amint kicsit kevesebb a fény, bukod az egészet. Vagy a e kép mozdul be, mosódik el, vagy a zajos lesz, vagy a szoftveres zajszűrés mossa el. Ehhez jönnek még a plusz szolgáltatások, moduláris bővíthetőség amiről fent írtak, és az igazán jó optikák olyan tulajdonságai (háttérelmosás, bokeh) amiket szoftveresen még mindig képtelenek szépen leutánozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!