Kit objektív után mi a következő lépcsőfok zoom kategóriában, APS-C szenzoron?
A gépem: Nikon D3200
A Sigma és Tamron 17-50mm 2.8-ast néztem.
A jobbak azt választják, amire szükségük van.
Aztán vannak olyanok, akiknek fogalmuk nincs semmiről, na ők meg azt veszik, amire a különböző fórumokon rábeszélik őket.
Szerintem vedd a Sigmát.
A kit objektív kicsit sem mondja meg hogy most milyened van.
A vázzal egy csomagban vásárolt objektív együtt egy KIT.
Egy ilyen csomagban lehet:
18-55; 18-105; 18-140; 18-55&55-200; 18-55&55-300; és biztos van olyan mit én így fejből nem ismerek.
Milyen van most és mire szeretnéd használni? Mi az a keret amit rá tudsz szánni és miben érzed hátrányát a jelenleginek?
18-55mm F3.5-5.6 ezen kívül van még egy 35mm 1.8 is.
A keretem 130.000Ft.
A célom, hogy tudjak portrézni legalább 50mm-en tágabb rekesszel mint az 5.6 és ezen kívül jó legyen tájképre is.
A jelenlegi kit obival laposnak érzem a portrékat, illetve sötétben már egyáltalán nem jók a képek.
Tehát a 35mm-es fix mellé szeretnék egy jobb fényerejű zoom-ot.
50 mm f2.8 ugyanúgy nem lesz ideális portrézni.
Ha portrézni akarsz, el kell felejteni a zoomot. Ez van.
Portré több részre oszlik, Arc-mellképre érdemes a 85/1.8at választani, persze nem olcsó.
A fixek kompromisszumosak felhasználás közben, a zoomok meg képminőségben. 5200on 35/1.8 al vagy Tamron 60/2 vel szoktam embereket fotózni, de távol álljon tőlem mindenféle portré vagy bármi beállítás, csak úgy kint a természetben ismerősöket kirándulás közben.
A Tamron 17-50 f/2,8 nem-VC -t ajánlják a fórumban mert a VC jóval gyengébbre sikerült. Fórumon a Sigma 17-70 C-t ajánlják inkább igaz az nem fixfényerős, és a keretből is minimálisan kilóg sajnos nincs saját tapasztalatom egyikkel se .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!