Van nekem egy Canon EOS 60D kamerám. Jó kamerának számit ez még?
Kb. egy Iphone 11pro maxhoz képest hol lehet szintbe?
Megéri még használni ezt a fényképező gépet?
Ha jó obival használod akkor nem lehet összehasonlítani egy mobillal.
Persze ha csak turista fotózás a cél akkor jobb a mobil mert kisebb és könnyebb
Persze.
Egy jó objektívvel még jobb képeket is csinál, mivel sokkal nagyobb szenzora van, mint bármelyik telefonnak.
A hátránya a nagyobb súly, a nehezebb hordozhatóság.
Szerintem elég sokan lehetnek azok, akik elektromos fényforrásokat sikeresen be tudnak kapcsolni esténként, miközben fogalmuk sincs a 400 kV-os távvezetékek jellegzetességeiről.
Miként első kettő hozzászóló megjegyzi, a kérdés az objektív. Ha a két kitobjektívval vette, akkor kb ott lehet, mint az ájfon, a zoomot kivéve. Jobb objektívekkel meg szebb lehet az eredmény, de facebookos méretben tökmindegy.
Én töredéke ilyen géppel kezdtem fotózni úgy 7-8 évvel ezelőtt (EOS 500D) és már azzal a géppel is tudtam 30-50 ezer Ft-os megrendeléseket vállalni. A 60D alsó-közép kategóriás gép, sok olyat tud, amivel százezreket is kereshetsz egy hónapban, ezt egy iphone-ról nehezen tudnám elképzelni. A két eszköz közötti különbség oltári nagy, a teló kb egy 40 éves Lada, a 60D meg egy 5 éves Ford Mondeo. Nem BMW, nem Mercedes, de azért brutális a különbség.
A titok a képek kidolgozása (meg a jó objektív, nyilván). Tessék megismerkedni a RAW képformátum előnyeivel, illetve a képkidolgozó eszközökkel. JPG-t elfelejteni sürgősen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!