Hold fotózás filmes fényképezőgéppel?
"Viszont nem tudom, hogy ez az objektív Fullframe analóg vázon hogyan működik."
Ahhoz képest, hogy mit áradozol nekünk itt az analóggal, ez ciki.
Szóval olvass: [link]
Full frame szenzor ≈ 35mm film ("kisfilm") méret.
APS-C, APS-H, Foveon stb. kisebb.
(Középformátum, nagyformátum értelemszerűen ennél nagyobb.)
A fényérzékeny anyagod mérete meghatározza, a látószöget, azaz hogy mennyit "lát" az objektíved a világból. Lásd még "ekvivalens gyújtótávolság", "crop faktor"... A kisfilmes/fullframe méret az alap, az ennél kisebb szenzorral rendelkező gépek kevesebbet látnak (ami miatt közelebbinek látod a Holdat). Ezért magyarázzák a kollégák, hogy a 200mm kevés lesz, pláne ha más látószöghöz vagy szokva a kisebb szenzorméret miatt.
A 200mm akkor lehet érdekes, ha nem akarod, hogy a Hold kitöltse a képedet, hanem kompozícióba akarod belerakni. Akkor viszont kötelező tétel az állvány, a fénymérő és a Schwarzschild hatás ismerete.
Köszönöm szépen a választ, a hangnemet egyáltalán nem értem... Neked mi a jó abban, ha lehurrogsz másokat? Képzeld, analóg fotózás terén még kezdő vagyok.
Te nem voltál még sohasem kezdő??
Profinak születtél mi?
Mindig is óckodtam az ilyen mindent is tudó kis középszerű senkiktől...
Viszont a válaszod többi része sem volt kimondottan hasznos... Mivel még nem volt Fullframe vázom, nem tudom, hogy 200mm-es objektívvel a Hold mekkora részét teszi ki a kockának...Legalábbis nem tudtam. Az első pár kérdező, aki tényleg normális választ adott, az nagyon rendesen linkelt be képeket, hogy milyen eredmény várható, és milyen beállítást használhatok.
De te, már ne is haragudj, de az, általános, középszerű tudásoddal, amit a Wikipédia oldalán angol nyelven szóról, szóra el lehet olvasni 😂,csak idejössz fröcsögni :) Ez a ciki, nem az én kérdésem. Ha csak ilyen hangnemben tudsz írogatni, inkább válaszolj más kérdésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!