Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Létezik rossz fényképész?...

Létezik rossz fényképész? Vagy ha a képek közül egy sem tetszik, ideje belátni, hogy csúnya vagyok?

Figyelt kérdés

Ma voltam a helyi fényképésznél és borzalmas képek születtek, kb 70-et lőtt. Igazából a terem "fehér" fénye már alapból sem tetszett (az persze igen, hogy egyenletes stb)

Nyilván izgultam is, mivel utálom az ilyesmit, sosem csinálok még csak magamról se képet. Most itt vagyok sokkhatás alatt, kerülgetem az igazságot, hogy ha egy fényképész sem tud jó képet csinálni, akkor tényleg alapanyaggal van a baj.

Vagy fordítsuk meg. Jó alapanyagot lehet rosszul fotózni? Nem hiszem. :(

2019. aug. 8. 21:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Rakj fel egy képet. Lehet, hogy csak szerinted rossz.
2019. aug. 8. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ember saját magát máshogy ítéli meg. Néha nekem is e negatív tulajdonságaim jönnek szembe ha saját fényképemet látom.
2019. aug. 8. 21:26
 3/9 anonim ***** válasza:
63%
Ugyan. Az ember önmagával szemben mindig sokkal kritikusabb. Valószínűleg csak te látod azokat a képeket szörnyűeknek. Meg aztán szerintem bizony léteznek olyan emberek, akik hiába néznek ki jól élőben, de egyszerűen nem lehet róluk előnyös képeket készíteni.
2019. aug. 8. 22:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Találkoztam már egy's mással, de ha több fotóst is végigjártál már, akkor nem hiszem, hogy pont kifogtad a szakma legrosszabbjait. El kéne gondolkodni azon, hogy nem önbizalmi probléma áll-e fent. Egyáltalán most a kézhez kapott, retusált képekkel nem vagy megelégedve vagy még csak ott tart a dolog, hogy van 70 kép, amiből válogathatsz?
2019. aug. 8. 23:53
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
Photoshop szakértőt keress neked az a fényképész való
2019. aug. 9. 06:34
 6/9 anonim ***** válasza:
83%

Az ember sajátmagát valóban másképp ítéli meg.

Ennek ellenére szerintem bárkiről lehet olyan képet csinálni, ami neki is tetszik.

Miért nem kültéren fotózott? Ott sokkal könnyebb hangulatot, környezetet teremteni egy képhez.

És igen: lehet jó alapanyagot rosszul fotózni!!

2019. aug. 11. 15:13
 7/9 anonim ***** válasza:
89%
Létezik hát. Ma senkinek sincs fogalma az arcberendezés előnyeit vagy hátrányait kidomborító világításokról, pózokról, stb.
2019. aug. 11. 18:05
 8/9 anonim ***** válasza:
77%

A legcsúnyább emberről is lehet nagyon jó képet csinálni. A legrosszabb fotós is. Csak nem mindegy, hogy 10-ből lesz 1 jó, vagy 100-ból.

A “fényképészed” valószínűleg nem igazi fotós. Ha az lett volna, segített volna neked a helyes pózok kiválasztásában és abban, hogy megnyugodj. Valamint valószínűleg természetes körülmények között fotózott volna. És ami fontos: nem 70 kép született volna.

2019. aug. 14. 12:27
 9/9 anonim ***** válasza:
77%
Illetve jó alapanyagot is lehet szörnyen fotózni. A portré fotózás két emberes munka, de kezdő esetében a jó fotóson sokkal nagyobb a hangsúly.
2019. aug. 14. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!