Fotósok: egy FACEBOOKON átküldött, nyilván erősen lebutított, tömörített fotóért ti szoktatok pénzt kérni?
én már küldtem át képet a Facebookon ami nem volt lebutítva.
Jpeg volt persze de eredeti felbontásban.
A kérdezőnek van egy olyan tévhite hogy Facebookon csak rossz minőségben lehet képet átküldeni.
Nem értem a kérdést. Milyen célból küldöd át? Mi sokszor küldünk munka közi változatot FB-n (preview ki hogyan nevezi), hogy lássa a megrendelő, hogy miből "élünk". Még milyen utómunkát szeretne,több vágás/kevesebb vágás, fényelés stb. Ilyenkor nem szoktunk minden küldésért pénzt kérni. Ha meg azért küldöd neki, hogy feltegye a profiljába, vagy bármi más módon használja akkor nem mindegy, hogy FB-n küldöd, e-mailban küldöd, vagy kiírod DVD-re (CD-re) és futárral küldöd át? Mi közte a különbség?
Eleve az árról nem a küldéskor szoktunk megegyezni, hanem még mielőtt elindulok a fotózás helyszínére/kinyítom a studió ajtaját. És ekkor tisztázunk minden kérdést.
Ami eszembe jutott még, de ez tényleg nagyon zárójeles, hogy biztosan ezt a szakmát szeretnéd művelni, és pénzt kérni a fotókért ha már ezen a szinten elakadsz? Ha itt tartasz miért nem fotózol funból? Nagyon sokan így kezdik, és amikor már látják, hogy mitől megyen a masina akkor kezdenek el pénzről beszélni. Hidd el, lehet, hogy mindenki jobban járna. Gondolom a xy photography oldalad már készen is van facebookon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!