Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Érdemes ilyen fényképezőgépet...

Érdemes ilyen fényképezőgépet venni (link), vagy a képminőséget hozza egy közép-felső kategóriás telefon is?

Figyelt kérdés

Szeretnék beruházni egy olyan fényképezőgépre ami szép képeket csinál, leginkább portrékat, a családomat fotóznám. Van egy alsó kategóriás szörnyű telefonom, amivel kb. csak telefonálni lehet, meg egy régebbi egyszerű kompakt fényképezőm. Olvastam, hogy az olcsóbb kompakt gépeket kiváltják a telefonok, de mi számít olcsónak és gyengének a fényképezők közül? Beruháznék egy hasonló gépre mint amiket belinkelek, de nem tudom mennyire éri meg ilyet venni. 150-200ezer forintom viszont nincs komolyabbra.

Ezek azok:

1. [link]

2. [link]

1.

2019. aug. 4. 08:59
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok, de nem értem a flegma válaszokat. Én úgy gondolom ez az oldal az ahol bárki bármiről kérdezhet, értelmi képesség, iskolázottság, nem, személyiség stb. figyelembevétele nélkül. Én csak egy ártatlan, laikus kérdést tettem fel, azért hogy kérdezhessek olyanról amiről senki sem ért a környezetemben. Megfontolom ettől függetlenül a válaszokat.
2019. aug. 4. 13:06
 12/21 anonim ***** válasza:
78%

Cinikus felfogásoddal egyébként annyiban értemnék egyet, hogy a Te édesanyádról, a Te ballagó gyerekedről , a Te horgászó apukádról készíts nyugodtan mobilos , meg akármilyen igénytelen fotót, azok természetesen nekem is tökéletesek lesznek és szerintem másokat sem fog zavarni.

Tulajdonkép ezzel megfogalmaztad a mobilos és kommersz fotók létjogusultságát. Hiszen mire is valók?

Arra, hogy iskolákban, munkahelyen mások orra alá dugjuk és mutogassuk a családunkról készült "fotókat", amire persze mindenkitől az az általános , és elfogadott reakció, hogy " Aha, igen, tényleg nagyon jók, és milyen jópofa képek" . Prsze, hogy magasról teszek a minőségükre.

Ha neki jó, nekem is jó. De azért mosolygok, és bólogatok és örülök és így mindenki "heppi".

Az egy másik dolog, hogy a fotózás számomra az 1"-os szenzoros gépeknél kezdődik, és én ilyennel készítem a családi és egyéb fotóimat.

2019. aug. 4. 14:34
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Itt vannak az sx 432 rokonának képei.

[link]

Ez már csak úgy van, hogy az ilyen gépek képeit nem szabad teljes méretben nézni. Pláne, ha a fényviszonyok nem ideálisak (lásd a lépcsőház, az esküvős fotós menet). Sajnos, mintha nem lenne odaírva, hogy milyen gyújtótávolságon készültek a képek, de általában a tele végén is rossz a képminőség (kis fényerő és rövid záridő miatt nagy ISO, pláne), szóval az csak dokumentálni jó, de ki az, aki dokumentálni akar?

2019. aug. 4. 19:55
 14/21 anonim ***** válasza:
32%

"Az egy másik dolog, hogy a fotózás számomra az 1"-os szenzoros gépeknél kezdődik, és én ilyennel készítem a családi és egyéb fotóimat."

A kérdezőnél nem, ő csak egy olcsó eszközt akar, amivel önigazolja magát, elkészül az apa ügyes fotó, beküldi online, megfotosoppolják 30 ezerér és mindenki boldog.

2019. aug. 4. 20:41
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

nem igazán értem az ilyen kérdéseket. van kiszemelt géped, van telefonod is, meg szemed is.

bemész egy MediaMarktba, vagy más műszaki boltba, ahol ki lehet próbálni ezeket a gépeket csinálsz képeket ugyanolyan körülmények közt a fényképezőgéppel és a telefonoddal is, elviszed a képeket és összehasonlítod, hogy neked megfelel-e, látod-e a különbséget, vagy csak elhiszed, hogy a drágább jobb is.

sőt egy kis kereséssel még összehasonlító képeket is lehet találni bármelyik gépből - sőt talán még ugyanazt a teszt ábrát is lefénykéepzték mindkettővel, hogy össze tudd vetni.

nem az a fontos, hogy az itt kommentelők szerint mobillal vagy melyik kompakttal gáz fényképezni, hanem hogy te mit látsz a saját képeiden - mert neked kell majd nézni őket. ha te jónak látod, azért mindegy, hogy ki mit kommentel. ha meg rossznak látod, azért mindegy, mások mit gondolnak.

2019. aug. 5. 05:19
 16/21 A kérdező kommentje:
Már megint flegmáskodtok, tipikus magyar szokás. Milyen önigazolás, meg másoknak mutogatás? Én pont az vagyok aki nem közösségi oldalakon mutogatja magát. Engem nem érdekel, hogy telelőjjem a közösségi médiát magammal, meg a családommal. Van egy 8 hónapos kisfiam, róla is alig tettem fel képet, Talán 3x 1-et, abból egyet nem sokkal azután hogy megszületetett. Az viszont zavart, hogy nagyon rossz képeket csináltam róla,meg párom is az okostelefonjával. Mint már írtam nekem nincs a mostanság mindenkinél megfigyelhető okostelefonom se, sőt még mobilnetem sincs mert nem nagyon használom a telefonomat. Viszont emléknek igen szeretnék jó minőségű képeket készíteni, magamnak, magunknak, amiket vállalható minőségben ki szeretnék majd nyomtatni, előhívni.
2019. aug. 5. 09:25
 17/21 anonim ***** válasza:
52%

Azt kell látni, hogy a gyártók meghúztak egy határt.

Az1/2.3"-as szenzoros gépeket az 50x-es zoommal reklámozzák és ajánlják, és nem a jó képminőséggel.

E fölött pedig már az az első dolog amit kihangsúlyoznak, hogy ebben már nem a gagyi szenzor van, hanem: 1" ; 4/3 ; vagy APS-C...

Aztán el kell dönteni hogy kinek mi a fontos, a nagy zoom, vagy a képminőség.

2019. aug. 6. 15:16
 18/21 A kérdező kommentje:
Nyilván a képminőség. Csak nekem megfizethetetlen. Szerintem fényképezőt veszek Canon SX540. Mivel nem igazán érdekelnek a telefonok, meg nem is adnék több mint százezret egyre ezért így döntöttem.
2019. aug. 6. 16:10
 19/21 anonim ***** válasza:
56%

Jól döntöttél. Akármilyen gépet is veszel jól döntesz, mert nekem ettől se több se kevesebb. Akik itt válaszolgatnak azok azért teszik mert valamilyen kötődésük van a fotózáshoz, ki komolyabban ki kevésbé komolyabban űzi ezt a sportot. És legtöbben azért járnak ide mert itt található az azonos érdeklődésű emberek egy csoportja. Sajnos nem tudom azt mondani, hogy egy közössége de legalább egy társaság akik többé kevésbé jártasak a témában.

De az biztos, hogy legtöbben a helyes irányba próbálja terelni az ide tévedt laikusokat. Hiszen akik itt válaszolgatnak azok már túl vannak a kommersz fényképezőgép használatának a korszakán és már valamivel jobb géppel tolja a biciklit.

Természetesen itt senki nem porszívó ügynök, hogy bárkit is rábeszéljen egy adott gépre, pusztán elmondjuk a tapasztalatunkat. Aztán vannak akik megfontolják de vannak akiket ez nem érdekel és mondhatunk mi neki bármit ha ő már eleve eldöntötte a dolgot.

De nem győzöm hangsúlyozni, hogy akárki akármilyen gépet vesz azt itt mindenki tudomásul veszi és nem fog senki a kardjába dőlni, hogy ki milyen butaságra szórja el a pénzét. A fotózás egy út ahol vannak stációk, álomások amiket be kell járni. A kommerszgép használata is egy ilyen stáció amikor az arra fogékony egyén rájön a gép korlátaira és a saját igényeire. De akit nem érdekel különösebben a dolog annak egy kommersz is tökéletes választás.

De hogy valami konkrétumot is mondjak, elhiszem hogy 70-80ezer forint sok embernek rengeteg pénz. Erről az jut eszembe amikor az egyik kollégám sok évvel ezelőtt 1millió 800 ezerért vett egy zsír új Suzuki Swifttet, és akkor mondta rá egy másik kollégám, hogy annyi pénzért már kocsit is adnak...Igaz a kolléga azzal érvelt, hogy az öreg Ford is meg mondta, hogy a legjobb autó az új autó.

Valahogy így vagyok a Te gépeddel is, ami mondom engem abszolút nem érdekel, hogy mit veszel, mert miért is érdekelne. De holnap is fog jönni valaki és holnapután is hasonló kérdéssel és ugyan azt a választ fogják itt megkapni mint Te is, hogy 77ezerért már igazi fényképezőgépet is adnak, igaz nem boltban, hanem használtan. Ott van például a prohardver használtpiac hírdetései. Nézegetni kell, 70ezerért még jó állapotú DSLR gépet is árulnak.Vagy nagy szenzoros nagy fényerős kompaktokat. Ezekkel a gépekkel sokkal bentebb lennél a fotózás ösvényén, és sokkal többet kapnál ezektől a gépektől képminőségben, de sokan félnek a használt dolgoktól és inkább vesznek egy új masinát és hagyják magukat megvezetni azzal a hamis illúzióval, hogy a pénzükért a sok parasztvakításon kívül ( 50x-es zoom) még jó képminőséget is kapnak. Na pont azt nem, de minden mást igen.

2019. aug. 6. 20:16
 20/21 A kérdező kommentje:

Kedve utolsó! Ránéztem én is prohardver oldalára,meg fogom ott is nézni az ajánlatokat. Igazából nem írtam, hogy nem vennék használtan, erre nem tértem ki. Megmondom őszintén nem jutott eszembe, pedig sz.gépet is vettem már használtan. Egyébként én megfontoltam az itteni kommenteket, hiszen azért is tettem fel a kérdést.

Fotóztam már teleobjektíves géppel pár éve, a volt barátom fotós volt, makrofotózást is csináltam stb. Ott nagyon megtetszett az egész, de nyilván az több mint másfél millás felszerelés volt, viszont annyit azért nem tanultat tőle, hogy most önállóan döntsek gép terén, vele meg már szakítás után inkább nem veszem fel a kapcsolatot. :)

2019. aug. 7. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!