Egy mobil kamerájának rekeszértéke 2,2 és 1,5 között mozog. Egy alap és egy profi fényképezőgépnél mennyi ez az érték?
Mobilnál alap családi képeknél kell a komoly kamera? Mennyire fontos ez?
(Nem óriás plakátot akarok, nem baj ha a háttérben nem látszik a falevél erezete vagy nem tudom megszámolni a családtagok szempilláját!)
Nem a rekeszérték a fényképezők egyetlen paramétere. Mobillal lehet korrekt családi képeket csinálni. A profi optikák kb. 1.5-töl indulnak, a másfeles vagy 2-es rekeszérték már kimondottan fényerősnek számít normál fókusztávolság mellett is.
-
Egy profi fényképező kevéssé zajos, szemcsés képeket csinál. Sötétben jobb a képe.
-
Ami még számíthat, a fényképezőknek rövidebb a zárideje. (Az az idő, ami alatt a kép elkészül.) Ez akkor lehet fontos, ha kisgyereket fotózol miközben valami jópofa dolgot csinál...
-
Ha van egy jó telefonod nyugodtan fotózhatsz vele, ha érdekel a fotózás, akkor vegyél egy jó fényképezőt is.
Valószínűleg a legkisebb rekeszértékre gondoltál
Ez objetivenkent változik és széles skálán mozog
Fontos jellemző ha homályos hátteret akarsz csinálni
De a legalacsonyabb rekeszerteken általában gyengébb az élesség , a rekeszt szukitve nő, míg 9 és 11 felett rohamosan csökken az élesség
Miért kedves utolsó mi volt hülyeség abban amit írtam?
Első vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!