Canon 5D Mark IV-nek, és Nikon D850-nek tulajdonképpen ki a célközönsége?
Ha belegondolunk, akkor ezek tulajdonképpen amatőr gépek, de ahhoz meg drágák. Ugye profi természet, sport fotózásra ott a Nikon D5, Canon 1D
Divatfotó, termékfotó, portré... tehát stúdiómunkához, ha fontos a minőség, akkor középformátumú fényképező kell pl Hasselblad, Phase One.
Igazából a Canon 5D Mark IV, Nikon D850 felbontásban, és sebességben is alulmaradnak egy profi géptől, tehát inkább csak amatőr gépek, de hobbi célokra vannak jóval olcsóbb gépek is.
"Ettől függetlenül hivatalosan a Canon 1D a profi, az 5D csak félprofi."
Ez tény és való, de mit szeretnél ezzel közölni? Egy hivatásos fotós nem fog azon fennakadni, hogy fél-profi váz van a kezében, mi lesz most, mert nem ez a lényeg.
Nem én pontoztalak le, ha kívánod, felrakom a képernyőfelvételt miszerint még nálam a hozzászólsodnál még as "Hasznos számodra ez a válasz?" él.
Ha nem érted. oké, ma reggel nem vagyok magyarázós kedvemben.
Az én 5D M4-em az nehéz körülmények között (+3 EV) gyors mozgásnál nem téveszt többet, mint 5 %-ot mondjuk egy 300 kép/alkalom alapon.
Hát, ja. A vezérlés sosem lesz olyan, mint a szabályozás.
Mindazonáltal, a legtöbb téma csak-csak térbeli, tehát az élesség síkját meg lehet határozni a képen, így az engedékenység nyomon követhető.
Amikor még 5D Mark III-akkal dolgoztam és kijött az MkIV elkértem egyet kölcsön, hogy kipróbáljam van-e értelme arra váltani. Az általam kifogásolt enyhén, vagy kevésbé enyhén fókuszhibás képeket megmutattam annak akitől a vázat kölcsönkértem, Ő pedig nem értette mi a bajom. Ha ezek a cuccok tíz-húszból egyszer sem találnák el pontosan az élességet azt mondanám, hogy ennyit tud a rendszer. De nem ennyit tud, mert ott van az az egy-két kép aminél látszik, hogy az AF a szűk keresztmetszet.
Szokni kellett az EVF-et, a kis méretet, más utómunkát igényelnek az A7III-akból kieső képek és sokba is került a váltás (NAGYON!), de szinte nincsenek fókuszhibás képeim, okosan zajt szűrve ISO 25600-ig átadható képeket lehet vele lőni, jó a WIFI, jó a szenzorstabi és még lehetne sorolni az előnyöket. Kicsit sem bánom, hogy váltottam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!