Canon 5D Mark IV-nek, és Nikon D850-nek tulajdonképpen ki a célközönsége?

Figyelt kérdés

Ha belegondolunk, akkor ezek tulajdonképpen amatőr gépek, de ahhoz meg drágák. Ugye profi természet, sport fotózásra ott a Nikon D5, Canon 1D

Divatfotó, termékfotó, portré... tehát stúdiómunkához, ha fontos a minőség, akkor középformátumú fényképező kell pl Hasselblad, Phase One.

Igazából a Canon 5D Mark IV, Nikon D850 felbontásban, és sebességben is alulmaradnak egy profi géptől, tehát inkább csak amatőr gépek, de hobbi célokra vannak jóval olcsóbb gépek is.

#fotózás #Canon #Nikon #amatőr #profi #hasselblad #phase one
2019. júl. 31. 07:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"Ettől függetlenül hivatalosan a Canon 1D a profi, az 5D csak félprofi."

Ez tény és való, de mit szeretnél ezzel közölni? Egy hivatásos fotós nem fog azon fennakadni, hogy fél-profi váz van a kezében, mi lesz most, mert nem ez a lényeg.

2019. júl. 31. 20:30
 12/16 anonim ***** válasza:
63%
Az 5D szériát a Mark III óta a gyártó is profi vázként aposztrofálja, ennek ellenére amikor én váltás előtt álltam (kösz a lepontozást, de nem értem, hogy jön ide az, hogy mi volt tizenöt éve) akkor elhoztam egy MkIV-et és kipróbálgattam. Ugyanolyan használhatatlan az AF-je mint a többi Canon váznak (oké 1D szériát nem próbáltam az újabbak közül), állványról, fényben, statikus témára képtelen volt normálisan élességet állítani, az elkattintott 4 képből 3-nál másfelé tévesztett az AF. Ezt kipróbáltam több szép piroscsíkos objektívvel is. Mióta váltottam (A7III főleg Sigma Art szériás objektívekkel, meg egy Zeiss Batis-al) gyakorlatilag nincsenek fókuszhibás képeim. :)
2019. aug. 1. 08:40
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem én pontoztalak le, ha kívánod, felrakom a képernyőfelvételt miszerint még nálam a hozzászólsodnál még as "Hasznos számodra ez a válasz?" él.

Ha nem érted. oké, ma reggel nem vagyok magyarázós kedvemben.

Az én 5D M4-em az nehéz körülmények között (+3 EV) gyors mozgásnál nem téveszt többet, mint 5 %-ot mondjuk egy 300 kép/alkalom alapon.

2019. aug. 1. 09:33
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezen a vitán sok kollégával túl vagyok már és arra jutottam, hogy a DSLR tulajdonosok sokkal engedékenyebbek a technikával szemben, a kicsit frontos/backes képeket még simán elnézik élesnek, viszont tíz-húsz alkalomból egyszer amikor tényleg eltalálja az AF a dolgot, akkor látszik, hogy mire lenne képes a szenzor+üveg kombó egy valóban működő AF-el. Na, a MILC-eknél (mivel az élességállítás a képrögzítés síkjában történik) a legtöbb kép ilyen. Ez a különbség és ez az amit semmilyen DSLR nem fog tudni soha, vagy legfeljebb élőkép módban (de akkor meg ugyanott vagy).
2019. aug. 1. 12:00
 15/16 anonim ***** válasza:
63%

Hát, ja. A vezérlés sosem lesz olyan, mint a szabályozás.

Mindazonáltal, a legtöbb téma csak-csak térbeli, tehát az élesség síkját meg lehet határozni a képen, így az engedékenység nyomon követhető.

2019. aug. 2. 09:19
 16/16 anonim ***** válasza:
25%

Amikor még 5D Mark III-akkal dolgoztam és kijött az MkIV elkértem egyet kölcsön, hogy kipróbáljam van-e értelme arra váltani. Az általam kifogásolt enyhén, vagy kevésbé enyhén fókuszhibás képeket megmutattam annak akitől a vázat kölcsönkértem, Ő pedig nem értette mi a bajom. Ha ezek a cuccok tíz-húszból egyszer sem találnák el pontosan az élességet azt mondanám, hogy ennyit tud a rendszer. De nem ennyit tud, mert ott van az az egy-két kép aminél látszik, hogy az AF a szűk keresztmetszet.

Szokni kellett az EVF-et, a kis méretet, más utómunkát igényelnek az A7III-akból kieső képek és sokba is került a váltás (NAGYON!), de szinte nincsenek fókuszhibás képeim, okosan zajt szűrve ISO 25600-ig átadható képeket lehet vele lőni, jó a WIFI, jó a szenzorstabi és még lehetne sorolni az előnyöket. Kicsit sem bánom, hogy váltottam. :)

2019. aug. 2. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!