Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért nem fényképez a gép...

Miért nem fényképez a gép autofókusz módban, mi lett vele hirtelen?

Figyelt kérdés

Van egy Nikon D40-es gépem, amivel a mai napig semmi baj nem volt, az objektívet és a gépet sem érte semmi ütés.

Azonban ahogy tekergettem a módok között, állítgattam az ISO értéket, stb. hirtelen "elfelejtett" autofókusz módban fotózni.

Kattan, de nem fókuszál és nem fényképez...ellenben manuálban már igen.

Nem értem, a fókuszt nem állítottam át pedig sehol, semmilyen módban, mindenhol autora van állítva.

Mi lehet vele?

2019. júl. 25. 15:48
 1/4 nincs több kérdésem válasza:
100%
Próbáld meg kint a szabadban, sok fénnyel és ne túl közeli tárgyat (és ne a napot).
2019. júl. 25. 15:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Pedig szerintem elállítottál valamit.
2019. júl. 25. 16:11
 3/4 anonim ***** válasza:
39%
Autofókusz mód? Ez alatt pontosan mit értesz?
2019. júl. 25. 17:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

mit értesz azalatt, hogy "kattan, de nem fókuszál és nem fényképez"? mi és hol kattan, ha nem fényképez?

egy ilyen gépnél sok minden beállítás függő. ha nem ismered a beállításokat és a gép használatát, akkor normál viselkedési módokat is könnyen hibának értékelhetsz.

például be lehet állítani, hogy ha nem éles a téma, akkor ne exponáljon. ha túl közeli dolgokra próbálsz fókuszálni és nem talál élességet, akkor előfordulhat, hogy emiatt nem exponál.

viszont ez a gép nem kéne, hogy kattanjon, ha nem fényképez.

lehet a gépben tükörfelcsapás/mirror lockup üzemmód, amivel első exponáló gomb lenyomásra nem fényképez, csak a tükröt csapja fel és csak a következő gombnyomásra fényképez.

az se mindegy, hogy milyen módban próbálkozol és nem megy. ha manuális vagy félautomata módokban van gondod a gép műlödésével, akkor kapcsold át teljesen automata módba, ilyenkor a legtöbb beállítást a gép magától állítja, így ami csak beállítás miatt nem működik, jó esélyel működni fog, mert ebben a módban a gép felülbírálja. így könnyen meggyőződhetsz róla, hogy meghibásodás van, vagy más a gond.

ezen kívül érdemes lehet elvinni legalább egy fényképezőgép boltba, vagy méginkább szervizbe, ahol meg tudják nézni, hogy van-e valami baja, vagy csak te állítottál el valamit...

2019. júl. 26. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!