Canon ef-s 55-250mm f/4-5.6 is stm + canon eos m50 M mount adapterrel Az objektiv nem mukodik, nemcsak az autofokusz, a manual fokusz sem megy rajta Vajon az objektiv lehet a hibas vagy az adapter rossz?
"a manual fokusz sem megy"
Az meg hogy az ördögbe? 🤔
#1 A manualis fokusz is elektronikus
#2 Commlite
A fenykepezogep felismeri az objektivet, az exif informacioban ott van az objektiv neve.
amikor az AF/MF kapcsolot atkapcsolom, a gepen is atkapcsolodik.
de az istennek nem fokuszal.
"A manualis fokusz is elektronikus"
Zavar az erőben.
Lehet, hogy a kompakt/bridge gépeknél így van, de ezeknél az objektíveknél nem.
Amikor átkapcsolod manuálisra, azzal lekapcsolod a fokusz motort. Ezáltal tudod biztonságosan "tekergetni" a fókusz gyűrűt.
A fókusz gyűrű "tekergetéssel" tudsz manuálisan élességet állítani.
'de az istennek nem fokuszal."
Ne a gépen próbálj fókuszálni, hanem az objektíven.
Még egy kérdés/kérés.
Leírnad, hogy próbáltad az autofókuszt?
Írd le, hogyan készítel el egy képet.
(Van egy tippem, de remélem tevedek.)
A Canon STM objektivjei manual fokusz eseteben is elektronikusan mukodnek, nem kapcsolod ki a fokusz motort, hanem a kamera helyett a fokuszgyurutol kapja az utasitast.
Sem a geppel, sem az onjektivvel nem mukodik a fokusz
Kezdo vagyok, de nem teljesen hulye.
Autofokusz allasban van az objektiven a kapcsolo, felig lenyomod az exponalo gombot (csak egy nagy voros keret van, jelzi, hoy nem fokuszalt/nem tud fokuszalni)
Kiprobaltam tobb fokusz modot is (tracking, zone, 1 point)
A 18-150 mm M-mount objektiv gond nelkul mukodik.
Bementem egy boltba es megkertem az eladot, hogy probaljuk ki az objektivet es masik gepen mukodott, az adapteremmel viszont semmi sem :)
A sporolas nem jott ossze, megvettem a canon adaptert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!