Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ledes tükör megvilágító lámpa...

Matt18 kérdése:

Ledes tükör megvilágító lámpa lekapcsolàs után is világít. Miért? Mit lehet vele csinálni?

Figyelt kérdés
Az aldiba most kapható lampáról van szó.

2019. júl. 20. 07:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nemcsak az lehet a hiba, hogy a kpcsoló a nullát szakítja meg, az is elég a jelenséghez, ha a fázist ugyan megszakítja, de az pár méter hosszon más vezetékek mellett halad.

Másolom: "A gondot a csillár, illetve lámpatest mennyezeti sorkapocsba, a lámpával párhuzamosan kötött 220-330 nF / 400 V-os nem elektrolit kondenzátor bekötése megoldja."

2019. júl. 20. 14:37
 12/21 Szirty ***** válasza:

"Akkor mit lehet ilyenkor csinálni?"

Nem törődni vele.

2019. júl. 20. 15:30
 13/21 anonim ***** válasza:
Itt feljebb odaírtam, mit szoktak vele csinálni. :D
2019. júl. 20. 16:44
 14/21 anonim ***** válasza:
49%

Megoldható, de én itt nem állnék meg.

20 éve mozgásérzékelőt építettem a fürdőszobába is, legkirályabb.

Mindig utáltam folyton csesztetni a kapcsolókat.

2019. júl. 20. 21:31
 15/21 anonim ***** válasza:

Ha minőségi AC-DC átalakító van benne, lehetséges hogy a szekunder oldalon a pufferkondiban marad némi energia amiről akár 5-10 percig is pislákolhatnak a ledek. Ez sötétben látszik csak.

Idővel nem halványul el a fényük? Esetleg ha nem használod egy napig, és este dugod be csak a konnektorba, de nem kapcsolod fel, akkor is világít?

2019. júl. 22. 06:09
 16/21 Szirty ***** válasza:

"20 éve mozgásérzékelőt építettem a fürdőszobába is, legkirályabb."

Én spec a mozgás érzékelős lámpákat utálom.

Főleg amikor lekapcsolja a világítást, pedig nem kéne...

2019. júl. 22. 06:38
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem dugvillás a lámpa, közvetlenül a villanykapcsolora van kötve. Nem halványul el a fénye egy éjszaka után sem.
2019. júl. 22. 11:57
 18/21 anonim ***** válasza:

"Főleg amikor lekapcsolja a világítást, pedig nem kéne..."

Amiket 20 éve kaptam, olyan fajta volt, hogy a beállított idő után szigorúan lekapcsolt, utána vissza, ha érezte a mozgást.

De azt én már akkor szétszedtem, jól lerajzoltam az elektronikáját, korrigáltam a működését, újratriggerelhetőre.

Tehát mindig a legutolsó mozgáshoz képest késleltet, amilyeneket manapság is lehet kapni.

Ráadásul tud olyat is, hogy a kapcsolóval egy gyors ki-be hatására úgy marad állandóra, de erre gyakorlatilag nem nagyon van szükség.

Lényeg, hogy rendesen végzi a dolgát, nem kell túl rövid időre állítani. Egyéb alkalmi kikapcsolások pedig nem olyan zavaróak, hogy ne érné meg a kényelem és praktikum, amit biztosít.

Senki nem önmaga ellensége, én sem tűrném 20 éve, ha nem lennék elégedett a rendszerrel.

2019. júl. 22. 14:27
 19/21 anonim ***** válasza:

Kapacityv úton folyhat minimális áram. Mikroamperek. Ha csak ez folyik, a mechanikus régi fajta mérőt meg sem tudja mozdítani, de szerintem még a digitális mérő A/D konverterének felbontása sem elég, hogy megmérje, szóval nem fogyaszt mérhetőt.

Egy megoldás marad, ha zavar: szakemberrel berakatsz (ha van pákád és bátorságod, akkor te beraksz) egy 400V~ pártíz nF kapacitású kondenzátort párhuzamosan a fogyasztóval, és meg fog szűnni a gond, de ezt is írták már fentebb. Egy 47 nF kapacitású kondi 60 kohm körüli impedanciájú 50Hz-en, 0,7W-t fog hozzátenni a lámpa fogyasztásához, de mivel az árama nem egy fázisban van a feszültséggel, még ennyit sem. A lehető legkisebb kapacitású kondenzátor kell, amit betéve még nem világít.

2019. júl. 22. 19:20
 20/21 Szirty ***** válasza:

"Egyéb alkalmi kikapcsolások pedig nem olyan zavaróak"

Kinek hogy.

Én nem szeretek trigger-táncot járni passzív infra előtt.

Van ahol praktikus (pl. céges, vagy nyilvános budiban ahol soha senki nem kapcsolja ki a világítást, mindig csak be).

De otthon nincs egyszerűbb és jobb (nekem) mint a kapcsoló.

2019. júl. 22. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!