Ehhez a készülő elektronikus szerkezethez egy "egyszerű" elektronikai boltban meg tudom venni az alkatrészeket?
Ledes irányjelzőt akár készen is vehetsz.
"egyik irányba engedi az áramot folyamatosan, másik irányban csak gyertyalánggal ég a led."
Ezt nem értem.
Vagy kapcsol a relé, vagy nem. Valamit nem jól csinálsz.
Mi az hogy egyik irányban meg másik irányban?
Csak egyféle módon működik. Ha rosszul kötöd be, akkor tönkremegy.
A tapasztalatomat írtam le. Az egyik, másik irányt így értem: Ledek egy irányban világítanak ok ott nem változtattam a polaritáson. A villogórelénél már viszont igen mert egy adott "irányban" avagy polaritásban engedi az áram folyását folyamatosan, ha felcseréltem a szálakat a relén akkor egyet villannak a led "izzók" és utána csak gyertyalánggal égnek folyamatosan. (elnézést ezt nem írtam).
Viszont 12V-on feladatát elvégzi azaz villogtatja a ledeket. (Kettőt kötöttem rá minden esetben)
Sokféle áramköri megoldás létezik erre a feladatra, nem lehet ezeket egy kalap alá venni. Amit linkeltél az relés, ami nem csinál olyat hogy "gyertya fénnyel világít" mert a relé vagy kapcsol, vagy nem.
Elhiszem hogy volt rossz tapasztalatod másik, más módon kialakított áramkörrel de itt nem tanácsos általánosítani.
Konkrétabban válaszolva a kérdésedre megkaphatsz minden alkatrészt, kivéve a NYÁK-ot, mivel az "egyedi" mint a legtöbb nyomtatott áramkör.
Probléma még a relével lehet, ami annak fizikai méreteit illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!