Mi a teendő, ha lelassult a gépem?
Windows 10 volt a gépemen, majd 2019.04.01-én a gépem egy teljesen normális teljesítményről lezuhant egy nagyon lassú sebességre. Mármint... fél óra kellett egy bejelentkezéshez és további 60 perc egy program megnyitásához.
Újraraktam a gépemet (win10-re), a lassúság csökkent, de problémák továbbra is fennáltak: A Bluestacks nem indult el, a Minecraft szakadozik, stb...
Újraraktam ismét, ezúttal win7-re, a problémák továbbra is fennállnak. Ennyi.
(+): A játékaim stabil 2-300 FPSsel futnak (A Minecrafton tesztelve), néha azonban (5-10mpnként) a játék szakad egy nagyot. Köszönöm a segítséget!
Első dolog: megfelelő drivereket feltetted?
Ha igen, lehet valamilyen hardverhiba áll a dolog mögött (én RAMra vagy HDDre gondolnék először).
Én egy ilyen gépet először hardveresen szétkapok és újra összerakok. Ha az érintkezők egy kicsi korróziót is elszenvednek, akkor sokat segít a gépen, hogy a memóriát 2-3 alkalommal kiveszem-beteszem. A többi kártyával együtt. A procit is kiveszem, a korrekt hűtéshez átpasztázom. Ha ez nem segít, tesztprogramokkal megnézem, hogy hardveresen minden rendben van-e? Memória, merevlemez amivel kezdeni szoktam. Illetve a frissítések letöltése és települése is szoktak jelentős lassulást okozni, de a te esetedben nyilván nem erről van szó.
Esetleg azt is megnézném, hogy nincs e rootkit-em.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!