5 Voltból 3 volt, hogyan?
Hogyan csináljak, azaz mekkora ellenállás kell ahhoz hogy 5V-ból 3V-ot csináljak? ÉS a "bekötése" pontosan hogy működik?
Bocsi nem vagyok teljesen otthon a témában, és segítségre lenne szükségem!
Előre köszi!

Sokan azt hiszik, hogy ellenállás és kész, néha lehet úgy is, többnyire nem.
Többféle lehetőség van, de a legjobb megoldáshoz szükséges a kontextus ismerete.
Terhelés nagysága, elvárt DC-minőség stb.

Hát igen.
Ne azt kérdezd mekkora ellenállás kell, hanem azt írd le mit szeretnél csinálni!
Honnan van az 5V (USB)?
Mihez kell a 3V?
Mekkora áram kell? stb...
Szóval van egy régi kamerám ami két ceruza elem méretű és "erejű" (1,5 V). Nagyon gyorsan le szívja akár az elem vagy az "elemakksi" töltöttségét. Megtaláltam egy már teljesen működésképtelen akciókamerám amibe az akksi hibátlan, de 5V-os az akkumulátorja. És amíg le nem merül max 3.7-8 V-nyi feszültségre addig nem kapcsol be a másik kamera. Az akksira és a kamerára is rákötöttem egy csatlakozót hogy tudjam tölteni, és az akksi külső adapterről vagy USB-ről tölt is!
Ez volna a kérdés hogy hogyan szabályozzam hogy az 5V akku csak 3V-ot vegyen fel és adjon le
*Az első mondatban
Tehát két ceruza elemmel vagy ceruza elem méretű 1.5 V-os akksival működik a kamera.

Kedves utolsó válaszoló!
Valóban ez kell nekem! Köszönöm válaszotokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!