Klímában lévő baktériumokat megöli az orvosi fertőtlenítő?
Nem mindet.
A kézfertőtlenítő nem feltétlenül hatásos a rácsok közt.
A felületfertőtlenítők már lemosással kombinálva megfelelőek.
"A kiszárítás egy ennél hatásosabb módja, ha a berendezést fűtés üzemmódra kapcsolják, ezt persze csak 30°C alatt lehet megtenni, hiszen ha ennél melegebb van a helységben, akkor nincs mit fűtenie a klímának, nem fog elindulni. Fűtés üzemmódban a beltéri egység hőcserélője kb. 60°C-ra melegszik, így nem csak a gyorsabb a párolgás, de a hőkezelés is segíti a fertőtlenítést."
Turbó/erőteljes módban a tapasztalatom szerint nem figyelik a termosztát értékét a klímák, így meg lehet ezt csinálni melegben is. Csak a fertőzőtt vízet porlasztott formában belélegezve veszélyes a legionella, egyébként nem. Egy régóta nem használt klímában nincs víz, ha valaki bekapcsolja fűtésre, nem fognak repkedni a legionella baktériumok a levegőben.
"Jah, a magas hőmérsékletet nem szeretik, ezért hőkezelünk 90°C-on, de ez a langyoska levegő csak kedvez a szaporodásuknak."
Tudtad? Az élet vízzel működik. Ha egy tárgy kiszárad, a víz eltűnik, abba a Legionella is belehal. Még akkor is, ha nem volt 90 °C.
Hasonló a mosogatószivacs vagy a fogkefe esete is.
Ha soha nem szárad ki, ha folyamatos nyirkos marad, az a baktériumok melegágya.
"Mikrobiológus vagyok"
Papírbiológus bárki lehet.
Papírod van róla, csak hülye vagy hozzá.
Szerintem te egy frissen papírhoz jutott papírbiológus lehetsz, nulla gyakorlattal.
Már a kérdést is nehezen értelmezed, de ha tavaly óta nem meri bekapcsolni a légkondit (vagy parasztosan: klímát), abban mennyi víz van szerinted?
Mennyi baktérium? Pont arra próbáltam rávilágítani.
"Üsd be a google-be, hogy: Legionella, légkondi takarítás"
Ne viccelj, ezek a te módszereid. Eleve angolul szoktam keresni, arra áll rá a kezem, sokkal nagyobb a merítés.
De nem ebben a témában, hiszen én bármikor szétkapom darabokra, akár a ventilátort is ki tudom szerelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!