Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy lehet műszaki analfabéták...

Hogy lehet műszaki analfabétákat alkalmazni, egy műszaki cikkeket árusító boltban?

Figyelt kérdés
2019. jún. 4. 11:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mert nincs más. Ha jobban tudod menj te oda dolgozni.
2019. jún. 4. 11:20
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
Lehet hogy még csak tanulók voltak...?
2019. jún. 4. 11:20
 3/12 Szirty ***** válasza:
100%

Gondold csak át!

Egy perfect tudással és gyakorlattal rendelkező műszaki szakember elmenne egy boltba eladónak (az azzal járó bérért persze)?

Nálunk is diplomás programozókat és villamos mérnököket kerestek a cégekhez gépkezelőnek.

A koncepció az volt, hogy nem kell külön karbantartó és javító gárda, a megfelelő tudású gépkezelők megjavítják, karbantartanak.

Amikor meg minden jó, kezelik a gépet takarítanak körülötte.

Nem volt túljelentkezés ott sem...

Szerinted miért?

2019. jún. 4. 12:26
 4/12 A kérdező kommentje:

Egyesnek: Látom te is elvégezted a troll képzőt. Abszurd amit írsz. A vásárló azt várja értsenek hozzá, nem írtam jobban érték hozzá, akkor nem kérdezném az eladókat. Dolgozz te olyan helyen ha akarsz.

Kettesnek: Nem tanulók, hanem középkorú unott emberek voltak.

Hármasnak: Értem amit írsz bár nem ugyanarra a kategóriára írtál példát amire kérdeztem.

Szerintem ha minden részlegre van külön ember annál egy icipicivel többet tudhatna az ott dolgozó, mint ami egy egy termék dobozára van írva. Ezzel az erővel robotok is lehetnének az eladók. Lehet hamarosan azok is lesznek.

Néha néha találkozok elhivatott emberrel, egyébként az unottság az általános. Ez eléggé sok szakmára igaz a szakácstól a tanárig. Valakiknek úgy látszik nincs megfelelő munka.

2019. jún. 4. 12:44
 5/12 anonim ***** válasza:

Bemutatom neked, milyen egy műszaki eladó élete:

- Szerződésedben lévő feladat: Vásárlók segítése, tájékoztatása, árukészlet figyelése, töltése, garanciális és egyéb folyamatok lefolytatása, megoldása, elektronikai hulladék átvétele, kezelése, rend és tisztaság tartása a munkaterületen, kiszállításos áruk előkészítése, papírozása, hibás termékek visszavétele... Mindezt heti 40 órás munkavégzéssel.

- Ami a valóság: A fentebb felsoroltak, plusz minden más, amit épp mond a gazdád (főnököd). Ha árut kell huzigálnod a kamionról hóban-fagyban, akkor árut huzigálsz a kamionról hóban-fagyban. Ha szart kell kaparnod a WC-ben, akkor szart fogsz kaparni a WC-ben.

- Azt a heti 40 órát felejtsd is el. Sok helyen úgy kezdődik, hogy napi 12 óra munka, és nem túlórába, hanem lecsúsztatásba maximum. Vagy még úgy sem. Vagy ha nem is töltöd ott a fél napod, akkor meg mész 7-8 napokat egymás után, 5 nap 5 féle időintervallumban.

- Aztán a black friday... Gondolná az ember, ilyenkor azért csak van segítséged. Meg a kis f....mat, azt. Ilyenkor még kasszáztatni is akarnak veled.

Ha a fentiek bármelyikét elmulasztod, vagy csak nem tetszel a kedves vezetőnek, jön máris a gennyesre szopatás, az idegi kikészítés, vagy épp az áthelyezés, kirúgás. Szerinted ez mégis kinek hiányzik? Inkább elmentem segédmunkásnak az építőiparba, még itt is többre becsülnek, mint a kereskedelemben.

2019. jún. 4. 12:59
 6/12 A kérdező kommentje:
Ilyen típusú rálátásom nincs. Megkérdezhető melyik cégnél tapasztaltad ezt?
2019. jún. 4. 13:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Sajnos nincs más ember tényleg, nem lehet válogatni. Sok helyen már nem is a cég alkalmazottja vagy, hanem munkaerőközvetítőn keresztül dolgozol, mert a cégnek már nincs ereje kutatni értelmes ember után (azok már mind külföldön vannak), „dolgozni akaró akárkit” pedig egyszerűbb, ha a közvetítő keres számukra, rugalmasabban lehet kirúgni vagy szarakodni a munkaidejével.

5-össel egyetértek. Elektronikai témában (meg általában véve a kiskereskedelemben) mindenhol ez van. Teljesen mindegy, hogy egy kisboltba mész, vagy egy euronics-media markt-edigitalba.

2019. jún. 5. 00:02
 8/12 A kérdező kommentje:
Értem... Eléggé szomorú ha ez így van, erről nem sokat tudhat az, aki vásárlóként megy be egy boltba. Akkor legközelebb nem várok tőlük semmit. Eddig se vártam sokat, de egy egyszerű kérdésre nem tudtak válaszolni.
2019. jún. 5. 05:30
 9/12 A kérdező kommentje:
Miért hagyták az emberek, hogy így legyen? Miért nem állnak ki magukért?
2019. jún. 5. 05:46
 10/12 A kérdező kommentje:
Azért elgondolkodtató, hogy pl mennyi olyan tanár is van akit nem is érdekel a tanítás... Pedig fontos lenne, hogy a tanárok elhivatottak legyenek, hisz hatással vannak sok fiatalra. Erre aki szerencsés nem tapasztal ilyet, de kinek ne lett volna rossz tanára. Lehet van olyan, de nekem pl az angol és matek tanár stb se igazán volt normális. Most tekintsünk el a személyiség beli problémáiktól és nézzük csak azt, hogy nem tudtak rendesen tanítani. Aztán egyéb tulajdonságaikban se épp példamutatóak. Pl egy nagyon alap, de nem egyetlen tipikus példa hogy sok tanár szeret valakikkel kivételezni, valakiket pedig kipécézni egyszerűen szimpatikus /nem szimpatikus alapon...
2019. jún. 5. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!