Hogyan lehet egy 12V-os relé meghúzását késleltetni?

#8, #10-nek:
Akkor azok spórolós relék, :)

#11 vagyok:
Tudod, ezt hívják üzlet-politikának!
Minél előbb bexarik, annál előbb veszel jó pénzért újat!

#12 vagyok:
Közben beugrott a megoldás az emlékeim közül!
Hát az nem más, mint a jó öreg K.I.T.T, a Knight Rider-ből!

#15:
A piros ledeket sárgára cseréli, és kész is!

"Tudom, hogy erre van elektronikai megoldás, de én olcsó jános vagyok, és van egy nagy szatyor relém."
A dolognak semmi köze ehhez.
Alapból a jármű világítóberendezésének a vonatkozó 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet értelmében a műbizonylatban foglalt módon kell működnie.
Szóval ha a járművedben nem ilyen van gyárilag beépítve, akkor attól nem térhetsz el. Ha izzós, akkor izzó kell bele.
Nem is tudod levizsgáztatni egyébként, illetve a rendőr ha megálít egy ilyennel, egyből be kell vonja a jármű forgalmi engedélyét.

"Egy normálisnak mondható relében már régóta billenőkapcsoló van, ami (ugyanúgy mint a villanykapcsolóban) a szikrakioltást biztosítja!"
A billenőkapcsolónak, a relének és az ívoltásnak semmi köze nincs egymáshoz.
Hogyan tudtad ezt a hármat egy mondatba összehozni?

#8, #18-nak:
Ha neked ez kérdés, akkor tanulgass még egy kicsit!
A villanykapcsolókban (mint sok egyéb másban is), vajon miért kell a lehető leggyorsabban kontaktust bontani?
Javaslom hogy legközelebb trollkodás előtt guglizz kicsit!

Ismerem a kapcsolók tulajdonságait és működését.
Szakmaiatlan és így érthetetlen volt számomra amit írtál ezért kérdeztem meg mit is szerettél volna közölni.
Erre most nekem ugrasz.
Nincs olyan a relében hogy "billenőkapcsoló". Először váltóérintkezőre gondoltam, de annak nincs köze az ívoltáshoz.
Talán arra gondolsz, hogy az érintkező mozgatása nem kényszerműködtetéssel történik, hanem rugó előfeszítéssel a gyorsabb érintkező mozgás érdekében?
Ez nem a szikrakioltást biztosítja, hanem a szikrázás mértékét csökkenti.
Az ívoltás a már létrejött elektromos ív kioltását célozza, míg ebben az esetben az ív létrejöttét igyekszik csökkenteni, tehát a megelőzést célozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!