Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ilyenkor biztonságos felvenni?...

Ilyenkor biztonságos felvenni? Minek hívnak?

Figyelt kérdés

Hívott egy szám, bár először nem is láttam, hogy hívnak de nem értem miért. Beírtam a google-ba a számot, mert nem ismertem fel és elvileg az Osztrák Kulturális Fórum száma.

De én oda nem adtam meg a számom, meg nem is voltam ott, nem tudom minek hívnának.

Ti visszahívnátok ilyen esetben?

Vagy valaki csinált egy ugyanolyan számot, mint az övék és szórakozik?

2019. máj. 6. 10:11
1 2
 1/12 anonim válasza:

Semmiképp ne hívd vissza! Minek? Nincs dolgod velük. Már, ha egyáltalán tényleg azok hívtak.

Ha továbbra is keresnének, felveheted, de biztos vagyok benne, hogy kiderül, valami felesleges dologgal "zaklatnak".

Ha így van, udvariasan megkérheted a telefonálót, hogy többet ne keressenek.

Ha még ezek után is keresnének, lehetsz "keményebb".

2019. máj. 6. 10:20
 2/12 anonim ***** válasza:
Kulfoldi szamot nem hivnek vissza. Magyar szamot is csak azert, mert maszek munka miatt engem sokan hivnak, ismeretlenek is.
2019. máj. 6. 10:20
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Szerintem nem hívom vissza. Nem hiányzik senki zaklató nekem.

Amúgy a számot megnéztem neten, onnan tudom, hogy elvileg az ő számuk.

De ha amúgy sose adtam meg a számom, akkor honnan tudja bárki?

2019. máj. 6. 10:24
 4/12 A kérdező kommentje:

Esetleg egy e-mailt megér, hogy minek kerestek?

Kétlem mondjuk, hogy lenne valami indok rá, mert sose adtam meg ott a számom, szóval nem jelentkeztem programokra, se nyelvtanfolyamokra, se semmire.

2019. máj. 6. 10:26
 5/12 anonim ***** válasza:
Engem rendszeresen hívogattak mindenféle zaklató számról, de soha nem veszek fel titkos számot, vagy külföldit, ismeretlent. Ha nagyon akarnak tőled valamit, majd újra hívnak, ha felveszed és leteszik, vagy nem szólnak bele, akkor zaklató szám.
2019. máj. 6. 10:28
 6/12 A kérdező kommentje:

Most lehet én vagyok a naiv tapasztalatlan, de amúgy egy zaklató csinálhat egy zaklató számot, ami egyébként egy hivatalos intézménynek a száma?

Elvileg nem lehetetlen, hogy egy szám 2 felhasználónak legyen a száma?

Mármint azokról a zaklatókról beszélek, akik bele se szólnak, stb.

Mikor ránéztem a kijelzőre, kiírta, hogy Budapest.

2019. máj. 6. 10:33
 7/12 A kérdező kommentje:
Van valakinek erről infója, hogy amúgy az ilyen lehetséges-e?
2019. máj. 6. 10:35
 8/12 anonim válasza:
100%

Véleményem szerint túl sokat agyalsz ezen. Ne írj e-mailt, mert nem biztos, hogy a szám mögött azok vannak, akiket te sejtesz.

Várd meg, míg újrahívnak, ha ennyire érdekel, hogy mit akarhatnak.

Rendszeresen telefonálnak "mindenkinek" különböző ügynökök, cégek, csalók stb.

2019. máj. 6. 10:37
 9/12 anonim ***** válasza:

Egy szam csak egy felhasznalohoz tartozhat.

Ne torodj vele, nem er annyit az egesz.

2019. máj. 6. 10:42
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha 1 db hívásról beszélsz, az még nem is zaklatás, lehet tévedés, elütés. Nem is törődnék vele. Rákeresni lehet persze, aztán ennyi.

Most nem a külföldi automata csalókról beszélek, amelyik vissza akarja hívatni magát. Arra mondhatnám, hogy már egy hívásuk is kéretlen zaklatásnak minősül.

2019. máj. 6. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!