Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Valós időben lehetséges a...

Valós időben lehetséges a mikrofonoknál a zajszűrés?

Figyelt kérdés
Egy kicsit jobban kifejteném, nemrég vettem egy Trust gxt 210-es mikrofont, minden jól ment, mindent feltelepítettem hozzá azonban amikro megcsináltam a teszteket vele a háttérből minden hallatszódott és még a másik szobából is hallottam a szüleim beszélgetését. Eléggé idegesítő főleg, hogy a barátaimmal szerettem volna beszélgetni de az egér és a billentyűzet is teljesen áthallatszik. tudtok erre valami megoldás? Nagyon megköszönném. :)

2019. máj. 4. 12:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Két mikrofon kell hozzá, ahogy a telefonokban is van. Az egyik a száj előtt van (beszédmikrofon), a másik távolabb (térmikroton), a beszéd mínusz tér már egy jól zajzárazható jel lesz.
2019. máj. 4. 14:06
 2/3 anonim ***** válasza:

*térmikrofon

Bocs, besegített a telefon, isten tudja honnan szed ilyeneket

2019. máj. 4. 14:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez egy játék-mikrofon. Jó design, csili-vili, de mint mikrofon, a belépő szintnél is kevesebb. Van benne valami viszonylag nagy érzékenységű gömb-karakterisztikájú kapszula, ami ennyit tud, mindent érzékel a környezetből. Ha a felvevő program ezt megfejeli még egy automatikus szintszabályozással, akkor az eredmény tényleg elkeserítő tud lenni.

Ennyi pénzért ne nagyon várj többet. Voltak olyan profi riportermikrofonok, amik képesek voltak kiszűrni szinte minden háttérzajt, de azok egy más árkategóriába estek. Több mikrofon volt bennük, és digitális jelfeldolgozással oldotta meg a szűrést. Használtan is többszázezerbe kerülnek az ilyen eszközök.

[link]

Neked a megoldás egy kitűzős mikrofon lenne (felcsípteted a pólód nyakára), ami tényleg csak a te hangodat venné, jóval kevésbé hallatszana be a háttér. Ilyeneket találsz már tizenpárezer körül is.

2019. máj. 4. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!