Hogyan működik a defibrillátor?
Figyelt kérdés
Webbetegen volt egy cikk de semmit nem értettem meg abból sőt megjobban osszekevertem a dolgokat. Mire jó pontosan? A megállt szívet lehet vele beindítani újra de akkor minek kell kézzel is újraéleszteni? Egy 16 éves gyerek szintjén valaki el tudja magyarázni?😄😄2019. ápr. 25. 21:00
1/3 anonim válasza:
A szívmasszázs mechanikus úton próbálja helyettesíteni a szív pumpáló működését.
Egyenáram hatására viszont az izmok összerándulnak, ami más módon segíthet beindítani a szívet.
A defibrillátor egy rövid idejű, de nagy áramimpulzust generál.
Ahogy ezt már Galvani is megfigyelte:
Magam is megfigyeltem régebben, amikor megcseszett az egyenáram, elektroncsöves rádiók piszkálása közben.
A váltakozóáram (ami a konnektorban van) ráz, míg az egyenáram üt.
A szívmasszázs és a defibrillátor egymás hatását erősítheti, illetve a szívmasszás segíthet kitolni az időt, míg a szakszerű segítség megérkezik.
2/3 anonim válasza:
Mint a neve is mutatja, a fibrillációt szünteti meg, visszarántja a szívet a rendes ritmusba.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm🤩🤩
2019. ápr. 26. 06:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!