Kell valamiféle adapter, feszültségátalakító?
0. pont: segghülye voltam és vagyok fizikából.
Szóval vettem egy HDMI Switchert a neten, a vásárláskor derült ki számomra, hogy amcsi termék. Fel se merült bennem (idáig nem is tudtam :D ), hogy ott kinn más csatalkozók, feszültség és frekvencia van használatban.
Adtak a kütyühöz egy tápegységet, aminek a csatlakozója két kiálló lapos kis fém rúd, rajtuk egy-egy lyukkal. A csomagban volt egy kis átalakító, amit erre lehetett ráhúzni és aminek a vége jobban hasonlít a mi itthoni csatlakozóinkhoz, két henger alakú fám rúd jön ki belőle. De ezek hosszabbak valamivel mint az itthoniak és amit én még észrevettem, hogy nincs úgy szépen lekerekítve a végük.
Bedugtam így a hosszabítóba itthon, de elkezdett ilyen halkabb pattogó hang jönni a falból (ahová a hosszabító be van dugva). Egyenletesen jött a hang, kb 3 mp-ként 1-2 pattogás. Úgyhogy gyorsan kihúztam és akkor kezdtem el utánanézni a dolgoknak, csak hát elég hamar beigazolódott a sejtésem, hogy semmit nem értek a témához.
A termék leírásában ezek szerepelnek:
Áram követelmény
- külső tápegység: 5V DC @2A
- áram fogyasztás (max): 5W
Szabályozó engedélyek, jóváhagyások (Regulatory approvals)
- átalakító egység: FCC, CE, UL
- tápegység: UL, CE, FCC
Kiegészítő adapter:
- AC power adapter: US standard, UK standard és így tovább (ez az és így tovább nem tudom mit takar, de odaírták)
Tudom ezt itthon valahogy használni anélkül, hogy felgyújtanám vagy áramtalanítanám a házat? Ha igen, milyen eszközzel?
A legtöbb tápegység manapság már univerzális.
Nézd meg inputnak mi van ráírva. Ha az, hogy 110-250V akkor nem kell feszültségátalakító, csak egy kábel, ami az itteni konnektorhoz való.
Aha, valóban van ráírva: 100-240V~ 50/60 Hz 0.5A Max
Köszönöm szépen a te válaszodat is!
Ilyen kapcsolóüzemű tápegységeknél a frekvencia (vagy parasztosan: Hz-szám) mellékes, mert a bejövő AC először is egyenirányításra és pufferelésre kerül.
A hálózati feszültség pedig nálunk régóta 230 V (vagy parasztosan: voltszám), de ezek a tápok általában széles határok között működnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!