Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ni-MH illetve Ni-Cd akksi 10...

Ni-MH illetve Ni-Cd akksi 10 év álldogálás után működik még vajon? Tölthető?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 14. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:
34%
Nem valószínű.
2019. ápr. 14. 18:04
 2/5 anonim ***** válasza:
50%

A Ni-Cd aksinak 2-3 év állás után már több töltés-kisütés ciklus kell, hogy a néveleges kapacitás 80%-át visszanyerje. (10 év után szerintem ez jó, ha 40-50%)

Ni-Mh aksiknál 3-5 év a hivatalos max. állásidő.

[link]

2019. ápr. 14. 18:36
 3/5 anonim ***** válasza:
53%

Ni-Cd hajlamos lehet kifolyni, valamint az elektrolit kristályosodása miatt átvezetésbe, önkisülésbe menni, ezáltal kivégződni.

De ki kell próbálni, vannak olyan márkás példányok, ami jól tartja magát.

Ni-MH is jó általában, alapvetően felesleges ilyeneket kérdezni szerintem, én kipróbálnám és kész.

Ehhez mondjuk nem árt egy jófajta diagnosztizáló töltő is (BC-700, IPC-1 vagy ezek újabb változatai).

2019. ápr. 14. 19:09
 4/5 anonim ***** válasza:
53%

Közben el is felejtettem egy lényeges dolgot: multiméter.

Ezek az akkuk 0,9 --> 0,8 V alatt kezdenek tartósan károsodni.

A jófajta akkuk viszont évekig megtartják ezt a szintet, ebből is felismerhető.

Ez az a kémiai feszültség, amikor az energiatartalom gyakorlatilag már elfogyott, azaz nem terhelhető a cella, csak úgy "elvan" magának.

Li-ionnál ez a küszöb 2,5 V.

2019. ápr. 14. 20:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Jó minőségű akku simán kibírja. Pl az Eneloop cellák (NiMH)

De a régebbi márkás NiCd cellák is elég sokáig éltek.

Bolond ifjú koromban még csináltam akkus kerékpárvilágítást, 1999-ben, az akkor beszerezhetőlegjobb Panasonic NiCd cellákkal (spéci hosszú élettartamú memóriavédelemre szánt cellák). Mostanában kezdték magukat megadni, az utóbbi 5-6 évben már nem használtam őket. A töltést viszont veszik, és tartják is, kb. a névleges kapacitás felét tudják.

2019. ápr. 14. 21:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!