Mélysugárzó melegedés?!
Van egy Sal225-ös hangfalpárom, 2-2 mélysugárzóval bennük...
olían problémám van vagy lehet, hogy nem i probléma hogy a mélysugárzók melegednek!
Nem forrósodnak de ha rovid ideig használom öket akkor csak langyosodik ha tovább akkor már kicsit melegebb!
Én nem hiyzem hogy ez gond lehet de nem annyira ertek hozzá...
A hangfalpár aktív részébe nemrég vettem egy másik málysugárzót mivel a régiben valami leszakadt és pattogó csörgő hangot adot ki, de viszont nem sikerült pont olyan sugárzót vegyek, mert ami benne volt az 220/150w volt ami most belekerült az pedig 200/140w...
Nem tudom nektek volt e már ilyen bajotok...
Illetve még annyit közölnék hogy régebben volt olyan problémám vel hogynagyobb basszudnál csak az aktív vagy csak az aktív szolt vagy ha kézzel rácsaptam egyet akkor is!
szétszedtem és az erősítőlyébe megmozgattam a csatlakozókat ez a hiba megszünt.
Csak nem tudom hogy ez számít e! :)

#1.
Ez egy "aktív zenekari láda".

Szrintem semmi baj nincs ezzekkel a hangfalakkal!nÉn nem dj-s kedek vele minedennapi használatra nekem tokéletes!
Észrevettem hogy egy nagyon pici hőtermelődés van a mélysugárzón.. Szerintem egyébként ez természete csak egy megerősítést szerettem volna... :-(

Ekkora teljesítményen természetes is az impedancia ohmos összetevőjén elszálló hőveszteség.
Ha létezne ideális tekercs, aminek csak induktivitása van, ohmos ellenállás nélkül, az nem melegedne.
Sokkal életszerűtlenebb a DC-feszültségre hivatkozni, ami a membránt megtolná kifelé vagy befelé, tehát szemre is látszana, illetve bekapcsoláskor kattanna. De egyébként sem szokott ilyen hiba lenni, hogy DC is van, plusz még szól is.
Vagy-vagy.
Nem azt mondom, hogy nem lehetne elméletben, csak nem a gyakorlatban (szerviztapasztalat).

Kattanás nem hallatszik mikor bekapcsolom.
De mikor ugye feszültséget adok neki, magyarán bekapcsolom akkor egy nagy durranás tehát minden membránt megmozgat elég durván ez új kora óa ilyen..... Hogy jobban megértséek olyan mintha lerázná magáról a port :DDDDDD
Egyébként van hogy elég jól nyomatom neki... XD
Tehát szól elég jól... a pohár a polcon egy kicsit remeg... :DDDD ebből is gondolom hagy az a pici langyosodás természetes
mivel ezelben nincs ventilátor csak a membránok mozgása hútik a cuccot bnne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!