LG 4k-s tv-n miért akadozik néha a film?

Aztán honnan jön az a film?
Mert nem a tévé szüli.
HDMI-n pc-ről?
Wifi stream?
USB-n telóról, külső vinyóról?
A jel jön lassan.
Bármin át jön, az lassú.
Vagy a neted, vagy a wifid, vagy az akármilyen összekötő kábeled, vagy az SD-kártya, amiről játszod.

Ha egyszerűen akarod megoldani a problémát, nézz kevesebb tévét.
Hidd el, okosabb emberré válsz tőle. Sőt, dobd ki az ablakon.
tavasz van, gyönyörű....
Előtted az élet.

"A kábel tv hd csatornái koax kábelről."
Az nem csak 720p? Ha az akad, akkor nagy baj van.
"A youtube full hd, 4k videói wifiről (a YT appon nézem őket)."
Ebben lehet hunyó a wifid átviteli sebessége illetve a wifi router távolsága a készüléktől, közte fal stb. Ilyen gondom nekem is volt, de cseréltem egy 3 antennás Gb Tendára és megoldódott.
"Filmeket amiket eddig letöltöttem azok csak 1080p voltak, ezeket ráraktam pendrivera és akadozott"
Hát ez lehet sok mindentől, de a xarul kódolt film vagy a tévé nem megfelelő kodeke is lehet a baj.
"de aztán megpróbáltam egy blu-ray lejátszót és azon is akadoztak az 1080p filmek egyes jeleneteknél."
A BR gondolom HDMI kábellel van bedugva.
Milyennel?
Érdemes a HDMI kábelre is kicsit több pénzt kiadni, az olcsóbbak kontaktja rosszabb, átvitele, szabványa régebbi, az is lehet baj.
Ami az én PC-met köti össze a tévével, másfél méteres és 7000 Ft körül volt az ára, aranyozott csatis jószág, gond nélkül megy a fullHD. Mivel az én LG-m csak fullHD, 4K-ról nem tudok nyilatkozni, de fullHD szintjén sem wifin, sem kábelen át nincs gondom.
A pendrive játékkal nem is próbálkozom, az olcsóbb pendrive-ok nem tudják a szükséges olvasási sebességet illetve USB2.0 szabványúak, nem megy át a jel elég gyorsan, plusz az mkv és egyéb "extrább" formátumok zavarba tudják hozni a tévét, egy PC-n értelemszerűen jobb kodekeket illetve lejátszó appot tudsz mögé támasztani.
Ha már fullHD és 4K szóba került, nem tudom, ki-be lehet-e kapcsolni a fullHD felkódolását 4K-ra, ha xarabb a filmminőség vagy tévéadás, a felkódoló proci esetleg be tud úgy szenvedni, hogy akadjon a kép (de ez csak tipp).

""A kábel tv hd csatornái koax kábelről."
Az nem csak 720p? Ha az akad, akkor nagy baj van."
Ide hozzátenném, láttam már olyan mocsok xar koax csatlakozó és kábel kontaktot, amin nem is lehetett HD-t nézni, koax csatlakozófejből a szolgáltatók sajnos jellemzően jó vacakot tesznek a kábel végére.
Az sem mindegy, hogy milyen kábelhossz jön a kábeltévé bekötéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!