Miért akadozik a film, amikor TV-n nézem, HDMI-vel?
Figyelt kérdés
Van egy erős laptopom:
Processzor: i7 6700HQ
Videokártya: GeForce GTX 960M 4GB
RAM: 8GB
Bármilyen filmről is legyen szó, és bármilyen videólejátszóról, ha a laptopomon nézem, tökéletes, semmi gond nincsen. Ha viszont (5 méteres) HDMI-vel kiteszem a filmet TV-re (1366x768 és 1920x1080 felbontású Samsung TV-ken próbálva), nem számít hogy 720p-ről, vagy 1080p-ről van-e szó, 1-2 percenként kicsit megakad a film: a hang beragad, miközben a film képkockái pedig pár másodpercre szétesnek, ezután minden megy rendesen néhány percig. A filmnézés így igencsak élvezhetetlen, játéknál viszont ez a hiba nem jellemző, nem emlékszem, hogy előfordult volna ilyen.
Mivel lehetne ezt a problémát orvosolni, egyáltalán mi lehet a baj?
Köszönöm előre a segítséget!
2016. szept. 30. 13:06
1/7 anonim válasza:
Szerintem csak a hdmi kabeleddel lesz a probléma, próbáld ki egy másikkal. Vannak elég gagyi minoseguek sajnos.
2/7 anonim válasza:
Szakértők gyakran javasolnak ilyenkor megfelelő driver cserét, tehát lehet akár szoftveres (is) a gond. Volt rá példa, h nekem javasoltak ilyet, segítettek a kivitelezésében, és lényegesen javult a video lejátszás folyamatossága.
3/7 A kérdező kommentje:
A legfrissebb driver van fent mindenből azt hiszem, de majd megpróbálkozok egy frissítéssel, azon nem múlik. Ha nem javul a helyzet, akkor veszek egy másik kábelt, mert az tény, hogy elég olcsón, 2000 forintért vettem ezt az 5 métereset, meg egyszer már túlfeszültség is végigszaladt rajta, tönkretéve az előző gépem.
2016. szept. 30. 14:39
4/7 anonim válasza:
Akkor min csodálkozol?😃 Èn 4000-èrt vettem a 1.5-est.
5/7 A kérdező kommentje:
Azon csodálkozom, hogy nem tudtam, hogy ennyit számít ez. :)
2016. szept. 30. 17:22
6/7 anonim válasza:
Nem is számít. Nekem egy 900 ft-os 5 méteres v1.4 hdmi kábelem van mégse akadozik a kép.
7/7 anonim válasza:
Nem minden eszköz érzékeny rá, nagyon sok különbség van HDMI és HDMI kábel között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!