Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Merevlemeznek a tápkábelén...

Merevlemeznek a tápkábelén miért van 3.3 V-os ág?

Figyelt kérdés
Régen vettem egy sata usb átalakítót, ezzel csak annyi volt a baj, hogy a nagyobb vinyókat nem hajtotta meg, most kicsit átalakítottam, csináltam hozzá külső tápot, és remekül meghajt minden vinyót. Csak ugye az eredeti kábeleken van egy 3.3V-os ág is a 12V, és 5V mellett. Az internet próbáltam utánanézni, de az ottani rajzokon nem szerepelt 3.3 V én is 3.3V nélkül teszteltem. Nem okoz ez problémákat ha nem adok 3.3 V-ot? Illetve mire szolgál a 3.3V?

#winchester #SATA #USB #Merevlemez. HDD
2019. márc. 16. 20:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

SATA PWDIS funkció (power disable) azaz 3,3V feszültség távolról történő rákapcsolása leállítja a meghajtót, hard reset állapotba kerül.

Ilyenre adatközpontoknál lehet szükség például, távoli hibaelhárításhoz, ha jól értelmezem az angol nyelvű információkat.

A szokásos kereskedelmi HDD-k nem is támogatják, ezeknél lényegtelen.

Ha véletlenül hozzájutnál olyan lemezhez, ami támogatja és te rá is kötöd a 3,3 V-ot, az a HDD nem fog elindulni.

2019. márc. 16. 20:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Hogy érthetőbb legyen: nem kell újraindítani az egész gépet, csak a HDD önmagában resetelhető / lelőhető ha fagyást okozna például.
2019. márc. 16. 21:13
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ.
2019. márc. 23. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!