Miből és hogyan csináljak állványt hogy forrasztani tudjak pákával?
Nos az a legnagyobb problémám hogy csak két kezem van, és túl suta vagyok, nem tudok egyedül forrasztani.
Vegyük a legegyszerűbb példát, két drót összeforrasztása forrasztópákával: Ugye van a páka, van az ón, és van a drót. Beónozom mindkét drótot, megfogom a pákát, majd az egyik drótot de nem tudom odailleszteni a másik dróthoz mert a másik odébb mászik, nem marad ott vagy mire kihűlne elmozdul.
A másik ha valami mást akarok pl ledizzóra drótot, a drótot még csak be is tudom fogni valamibe, de a ledizzót semmibe, ha csipesszel fogom meg akkor elmozdul, elcsavarodik más irányba, ha kicsit jobban megszorítom ellövi a csipesz a szoba másik felébe.
Próbáltam ruha és iratcsipesszel is de azok sem jók. A ruhacsipesz szintén ellövi ledet, az irat szintúgy, a drót meg nem marad meg benne úgy ahogy beállítom, vagy kicsúszik, vagy elfordul úgy hogy tuti ne tudjak vele dolgozni.
Testvérem szokott segíteni, de nagyon jó lenne ha egymagam is tudnék vele dolgozni.
Harmadik kéznek is szokták nevezni, egyik fórumozó maga barkácsolt ilyet, amihez ilyen flexibilis alkatrészeket használt fel:
Valamint krokodilcsipeszt rögzített bele.
Én már nem vágok bele ilyenbe valószínűleg, ha már évtizedekig tudtam létezni nélküle.
Azt hittem, hogy én vagyok csak ilyen szerencsétlenkedő.
Ha valaki megpróbál segíteni, biztos rosszkor remeg meg a keze, vége a barátságnak, házasságnak, vége az egész világnak. :-)
Maradjunk a két vezeték problémánál:
1: Ha a méretek engedik, a két vezetéket összecsavarod, forrasztando részt a megfelelöen meghajlitott forrasztoon közelébe viszed, megolvasztod az ont, hogy az olvadék ráfusson a forraztando helyre.
2: Ha csak egymás mellé akarod tenni a két vezetéket: Az egyik vezetéket leteszed az asztalra, meghajlitod ugy, hogy kényelmesen hozzáférj, rögzited az asztalon féltéglával (Vagy más nehézséggel:-), másik vezetéket megfogod és odatartod ahogy' csak akarod, pákára ráolvasztasz kellö mennyiségü forraszt, odaviszed a vezetékekhez és összeforrasztod.
#4: ha vastagabb a drót így szoktam, de ha nagyon vékonnyal dolgozok mint pl az egerekben vagy usb kábelekben van vagy esetleg még vékonyabbal azokkal nem jó mert akármilyen kicsit sodrom meg könnyen elpattannak :/
#6 Ezt a kombináltfogós dolgot mindenképpen ki fogom próbálni, csak a fogót kell még valami nehéz dologhoz odarögzíteni valahogy mert az a baj hogy van itthon több is de mind nagyon könnyűek.
Illetve azt megtudjátok nekem még mondani, hogy az ilyen csipesznek ami ezen van:
mi a neve, és hogy egyáltalán lehet-e külön csak olyat kapni valahol?
"A kérdező kommentje:#4: ha vastagabb a drót így szoktam, de ha nagyon vékonnyal dolgozok mint pl az egerekben vagy usb kábelekben van vagy esetleg még vékonyabbal azokkal nem jó mert akármilyen kicsit sodrom meg könnyen elpattannak :/"
Nagyon jofej vagy!!! Felteszel kérdést, majd az arra adott válaszra megirod, hogy arra az egészen más esetre gondoltál ami .... Tudod mi a véleményem rolad?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!