Mit hova kellene forrasztani?
Rendeltem egy D-SUB to Displayport átalakítót viszont nem működött. Egy szakemberrel megnézettem és azt mondta nincsenek beforrasztva rendesen. Sajnos ő magától nem tudja, hogy melyiket hova kell.
Ez valami hamisítvány lehet, miután analóg-digitális konverzióhoz aktív elektronika szükséges.
Itt nem látjuk, mi van a panel túloldalán, de valahogy nem tűnik életszerűnek.
Az elektronika tápot is igényel. Ha DisplayPort a kimenet, az tud adni +3,3 V-ot, D-Sub nem ad tápot egyáltalán, tehát olyankor még kis tápegység is szükséges.
Ráadásul egy szakember ma már szinte semmiféle csatlakozóra nem mondhatja, hogy ő magától nem tudja.
Én sem tudok mindent fejből, de arra van a Google.
Példa kedvéért beírjuk a képkeresőbe, hogy "HDMI pinout" és mik vannak... Úgyhogy hagyjuk már ezt...
Ha ez így nézett ki az első szétszereléskor, akkor kuka. (a nyák lakkozása is olyan, mint amit már barkácsolt valaki)
Olcsóbb venni egy újat, mint egy szakembert keresni és megfizetni a javítást.
Egyébként milyen szerkentyű az, amelyiken csak D-Sub kimenet van? Mit akarsz összekötni és mivel?
Kínai szerkezeteknél előfordulhat olyan foltosodás, a kézi forrasztás, illetve folyasztószer maradványaként. Amikor nem mossák le oldószerrel, miután az is idő és anyag.
Önmagában az nem lenne probléma.
A HDMI-kimenet ad 5V tápot, a kínaiak pedig maguk gyártják a szükséges konverter IC-t, ami kis helyen elfér.
Itt a címben D-Sub --> DisplayPort szerepel, tehát ez annyiból lényeges, hogy D-Sub a kimenet, ami nem ad tápfeszültséget egyáltalán. Külső adapterrel persze bármi megoldható lenne.
Egy problémát látok: nem is látok így kapásból D-Sub to DP átalakítót a keresőben.
DP to D-Sub van bőven, elégedett vásárlókkal:
Igen elírtam bocsi. DP to D-sub. Ingyen csinálná meg, szóval olcsóbb, de nyilván nem az az 1000FT.al van a bajom hanem hogy 1 hónap mire kiszálítják. Meg ha küldenek egy ugyanilyen szart, akkor mégegyszer egy ezres és mégegyszer, egy idő után meg már sok :/
Innen rendeltük [link]
Szakembernek "szakember" azt mondta megforrasztja, csak nem tudja hova kell forrasztani a dolgokat, én meg nem értek hozzá, nem tudom hogyan keressek rá interneten erre, hogy lássam milyen kábelt hova kell forrasztani
Előző hozzászólásomban nem véletlenül utaltam az elégedett vásárlókra.
Ezért szoktam javasolni, hogy lehetőleg az Aliexpressről kell rendelni, mert ott lehet böngészni a vásárlók véleményei, sőt fotói között is. Leleményesebb oroszok még szét is szedik és láthatjuk időnként a dolgok mélyét is.
Magam is eBay-en kezdtem a PayPal miatt, de az Aliexpress sem kevésbé megbízhatóbb, sőt.
Kéredző, nem érzed az ellentmondást?
"Szakembernek "szakember" azt mondta megforrasztja, csak nem tudja hova kell forrasztani a dolgokat"
Nem szakember az, aki nem tudja hová kell forrasztani.
Odaül a k_va google elé, és maximum 15 perc múlva mindent tud, hogy mit-hova-miért.
Vagy csak le akart téged rázni, csak nem akarta azt mondani, hogy nem érdekli a filléres vackod, van neki épp elég fizetős munkája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!