Mit jelent az ÁFA?

Azt, hogy valamit nem jól néztél. A 85.000 Ft bruttó fogyasztói ár, ezt kell kifizetned. Ám ennek egy része nem a telefon ára, hanem az arra rakódó ÁFA. Ezt külön fel szokták tüntetni, mert sokan vannak, akik ilyen-olyan indokok miatt visszaigényelhetik az ÁFÁ-t.
Ám egy 85.000 Ft-os telefon árában nem 67.000 Ft az ÁFA-tartalom.

Fő kérdésedre válaszolva: Általános Forgalmi Adó
Ami minden terméknél van, de 67 ezer forint biztos nem. :)
Százalékban tüntetik fel. Egyébként bruttó, vagy nettó árat szoktak kicímkézni, neked mindig a bruttót kell nézned és kifizetned.
Sziasztok!
Elősször is, köszi a választ.
Én a pophone.eu oldalon néztem a telefont, és ott van a Huawei P 20 Lite.Annak 85.990 Ft az ára. És ha lejebb mentek, akkor ott írja, hogy 85.990 Ft (67.709 Ft + Áfa)
Én erre gondoltam, hogy pontosan mi is az az Áfa.

Minden kereskedőnek rá kell tenni az AFÁ-t, amit ő befizet az államháztartásba.
Ha viszont te olyan vállalkozóként vásárolsz, aki jogosult ÁFA-visszaigénylésre, az adott áru tekintetében, akkor azt vissza is kapod az adóhivataltól.
Ezért szokták kiírni az ÁFA nélküli árat is, mert így kevesebbnek tűnik, meg aki visszaigénylésre jogosult, így rögtön látja a nettó árat is.

Miért akarod noname üzletben megvenni 85.990 Forintért 1 év garanciával amikor megbízható helyen is megveheted olcsóbban 2év gyári garival?
Például:

Azt írod a kérdésben hogy: "67 000 FT az Áfa"
Majd beidézed a szöveget hogy: "85.990 Ft (67.709 Ft + Áfa)"
Tényleg nem érted mi a különbség a kettő között?

"Tényleg nem érted mi a különbség a kettő között?"
Tényleg nem érted hogy nem érti?
Nézz magadba és válaszolj őszintén. Ez az első kérdés amire itt rácsodálkozol?

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!