Laptop webkameráját megfigyelő kameraként használni? Lehet ezt?
Olyasmire gondolok, hogy például a háziállatokat figyelni, ha nem vagyok itthon. Ha mondjuk bekapcsolva hagyom a gépet, rá tudok telefonról csatlakozni valami appal?
Vagy akár két laptopra, hogy különböző szögekből lássam a lakást? Vagy egy másik telefonra...? Bár azon kilép a kamerából bizonyos inaktivitás után.
Egyáltalán biztonságos ez? Nyilván nem szeretném veszélynek kitenni egyik készüléket sem.
Nem akarok külön kamerát venni erre a célra, annyit nem ér a dolog. :) Azért kérdeztem úgy, hogy a meglévő eszközökkel, laptop, régebbi okostelefon, tablet... megoldható e.
Sajna nem vagyok egy nagy IT zseni.
Töltsd le ezt: Alfred camera appot.
Annyi a lényeg, hogy ha van egy használaton kívüli okos telefonod, akkor arra is letöltöd, ugyanazzal az email címmel bejelentkezel mind a 2 eszközön.
Utánna az egyik készüléket elhelyezed a házban, és a másikról meg tudod figyelni. Hangot is közvetít.
Persze, lehet meglevővel is, csak ugye ha a technokratáknak felvetnek egy témát, jönnek az ötletek is. :)
Már vagy 10 éve egyszer felvettem a laptop kamerájával, ahogy a kollégám lehalkítja a telefonomat, mert az idegeire ment a csengőhangom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!