Sima egyszerű led diódához szeretnék kábelt venni, amivel adom neki a tápot, de hogyan? (Zavaros, többi lent)
Szóval vennék egy pár led diódát a gépembe, egyik ventin sincsen led világítás, gondoltam, feldobom.
Vennék pár led diódát, (10-20 ft egy darab) de a képeket elnézve egyiken sincsen kábel, tehát nem mellrkelnek (10-20 forintért csoda is lenne, ha azt is adnának)
Szóval gondolom ilyen kis piros-fekete kábellel biztosan lehet neki tápot adni. De mit írjak be a google-be, hogy ha én egy szimpla piros-fekete kábelt akarok venni? (Van is itthon pár 12v-os adapter, azt szedném szét és azzal sodornám össze a vezetrket majd forrasztás majd szigetelőszalag, így legalabb nem pazarolnám az usb helyeket)
Ha beírom, valahogy nem olyan eredményt kapok, ami nekem kellene.
Miért, túl sok?
Akkor maradjon az usb? Bár nem sok usb helyem van, de ha nincsen más megoldás.
"Miért, túl sok?"
Egy LED-nek sok. Kb egyet villan aztán kuka.
Nem úgy viselkedik mint az izzó! A LED meghajtáshoz nem árt áram korlátozás.
Nem fér bele, mert ennél mindegyik LED nyitófeszültsége alacsonyabb.
A nyitófeszültség felett viszont tönkremegy.
Hiába nem tudjuk, milyen LED-re gondoltál (aminek gondolatolvasási, spirituális akadályai vannak), de ezen a ponton mindegy is.
Ezért be kell iktatni egy ellenállást, legalábbis a kis teljesítményű kategóriában ez a szokásos módja az áramkorlátozásnak, mert itt még nem vészes az így előálló veszteség.
Az ellenállást a LED nyitófeszültsége és terhelhetősége alapján kell méretezni, illetve próbával még lehet finomítani az értékén, mivel a karakterisztika sajátosságai miatt nem számítható teljesen pontosan.
Vagy az is előfordulhat, hogy a fényerő, illetve melegedés figyelembe vételével szükséges még korrigálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!