Ha megváltoztatják a kapu vevő frekvenciáját, az én távkapcsolómtól eltérőre, hogy netudjak bejutni a kapun, a távkapcsolómat visszalehet hangolni a kapura anélkul hogy megváltoztatnánk a kapu vevő frekvenciáját?
Vagy ehez újra kéne hangolni a kaput is?
bocsi a sok szakmabeli helytelenségért, nem értek hozzá
Értenek hozzá.
1. válaszoló egy barom.
Amúgy igen, meg lehet áltoztatni, de sokszor nem csak azon múlik. Gyakran egy jel sorozatot küld el.
Mint régen a kopogás kód.
Ha valaki 2 rövidet 1 hosszút majd 1 rövidet kopogott, csak akkor engedte be a gyerek a barátját.
A szülők meg hiába tudták, hogy kopogni kell, arra "nem nyílt" az ajtó.
miért lennék barom ??
Simán bináris kódot küld, ezt itthon a 433mhz frekvencián, 868 ritkán, a 315 bizos nem engedélyezett, de amerikában pl igen.
Az, hogy a kapu milyen kódosorzattal megy, és mi a kódolás formátuma megint egy kérdés, a fix kódosok között is van rengeteg eltérés, illetve a komolyabb kapuk ugrókódosak, azon belül is akit érdekel a KEELOQ leírásában talál róla részletesebb leírást. De itt van amit simán meg tudnak tanítani, van hogy bizonyos kódpárok alapján vagy tanítható a távirányító vagy se.
Szóval a kérdező értem hogy nem szakmabeli, de konkrétan állította hogy át van állíva a frekcenciája, amire a konkrét válasz hogy ha áthangolják akkor azt a frekvenciát fogja venni, tehát nincs olyan hogy az áthangoltat is veszi meg a régit is, max két különálló vevő modullal.
De mint írtam, szerintem nem hangolták át, kevés kapuszerelő lenne rá képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!