Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy vezeték nélküli csengő...

Egy vezeték nélküli csengő vevő (csengő) részét át lehet úgy alakítani, hogy hangjelzés helyett (esetleg mellett) világítást kapcsoljon fel és le?

Figyelt kérdés
Illetve ismertek-e olyan vezeték nélküli csengő szettet, amelyben két db nyomó kapcsoló van és egy db csengő (beltéri) rész.

#vezeték nélküli csengő #két kapcsoló #egy csengő egységhez #vezeték nélküli csengő átalakítása #világítás kapcsolásra
2018. nov. 19. 23:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Veszel két csomagot és akkor van két nyomógomb és két villogó és hangot adó csengő.

5000Ft egy csomag, lehet most Black Fridaykor mégolcsóbb is.

Edigitalban láttam ilyet. Piros fénye van és 32 féle hang.

Ha mindezt megtoldod egy időkapcsolós konnektorral, akkor pl éjjelre magától ki tudod kapcsolni.

A fényjelző hangjelzőt konnektorba kell dugni.

2018. nov. 20. 00:12
 2/10 anonim ***** válasza:

" vezeték nélküli csengő átalakítása, világítás kapcsolásra"

Ha csöngetnek, kapcsolja fel a villanyt is?

2018. nov. 20. 00:56
 3/10 A kérdező kommentje:

"Ha csöngetnek, kapcsolja fel a villanyt is?"

Nem fogalmaztam egyértelműen.

Nem kell, hogy csöngessen.

- Arra venném, hogy átalakítást követően kerti világítási rendszer vezeték nélküli kapcsolására tudjam használni.

- Azért kellene, hogy két kapcsoló legyen egy szettben, hogy két különböző helyről lehessen működtetni az átalakított "csengő részét". Feltéve, hogy átalakítással vagy új alkatrész hozzákötésével működhet az elképzelésem.

Az elképzelésem hátterében az áll, hogy egészen olcsón láttam több helyen vezeték nélküli csengőket, és arra gondoltam, hogy egy ilyet átalakítva lényegesen olcsóbban megoldhatnám a kerti világítás vezeték nélküli működtetését, mintha speciálisan a világításhoz tervezett és árult kapcsolókat, adókat és vevőegységeket vásárolnék.

2018. nov. 20. 01:24
 4/10 anonim ***** válasza:

"egészen olcsón láttam több helyen vezeték nélküli csengőket, és arra gondoltam, hogy egy ilyet átalakítva lényegesen olcsóbban megoldhatnám a kerti világítás vezeték nélküli működtetését, mintha speciálisan a világításhoz tervezett és árult kapcsolókat, adókat és vevőegységeket vásárolnék."

A kérdésből arra következtetek hogy halvány fingod sincs az egészről, így nem érdemes belevágni.

Gyűjts a csengő árához még vagy 2 ezret és vedd meg azt a távirányítós dugalj szettet és el van intézve.

Egyébként meg a csengődnél is olcsóbb az ebay-en megvásárolható 433 mHz-es szettekből összeválogatni.

2018. nov. 20. 02:29
 5/10 anonim ***** válasza:
2018. nov. 20. 02:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Át lehet alakítani egy ilyen csengőt, hogy akármit vezérelj vele, nyilván bistabil módban is. De aki megtudja csinálni, nem itt kérdez, hanem megcsinálja.

Én is úgy szoktam, hogy előbb kikísérletezem, ezzel el kell szórakozni, utána végleges megépítés stb.

De ma már egyszerűbb rendelni az Aliexpressről vezeték nélküli relépanelt, több kapcsolóval.

2018. nov. 20. 09:18
 7/10 A kérdező kommentje:

"A kérdésből arra következtetek hogy halvány fingod sincs az egészről, így nem érdemes belevágni."

Köszönöm a választ, javaslatot és a linkelt videót is.

Tényleg nem vagyok járatos ezekben a dolgokban, de arra gondoltam, hogy a vezeték nélküli csengő vevő részében biztosan van valamilyen relé, amivel érdemes lehet kísérletezgetni.

Nem kifejezetten a néhány ezer forintos többletköltség miatt ódzkodom a távvezérelhető dugalj szettől. Egyszerűen jobban tetszene egy nyomógombos megoldás a dugalj szettekhez járó kulcstartós távirányító kütyüknél. Meg nem is láttam -igaz nagyon nem is kerestem- olyan dugalj szettet, ami legalább két távadót tartalmaz.

Azonban a videón szemléltetett megoldás nagyon tetszene. Az lenne az igazi! Rákeresek majd, hátha kiderül milyen termékekkel lett összerakva a bemutató.

Egyébként nézegettem ilyeneket is, de a nagy áreltérések miatt nem tudtam eldönteni, hogy az olcsóbbak mennyire egyszerűbb (esetleg gagyibb) szerkezetek.

"Egyébként meg a csengődnél is olcsóbb az ebay-en megvásárolható 433 mHz-es szettekből összeválogatni."

Köszönöm, ez is felmerült, de úgy gondoltam, hogy előbb megszondázom az ötleteimet és meghallgatom nálam okosabbak, szakavatottabbak véleményét, pl. ezen a fórumon.

2018. nov. 20. 09:20
 8/10 anonim ***** válasza:

"arra gondoltam, hogy a vezeték nélküli csengő vevő részében biztosan van valamilyen relé, amivel érdemes lehet kísérletezgetni."

Nincs benne.

A videóhoz itt a forrás:

[link]

2018. nov. 20. 14:39
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az újabb infót és a segítséget!

Így már tényleg csak rendelnem kell.

2018. nov. 20. 19:28
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

ma holnap black friday van aliexpressen, 4 dollárkörül van ilyen beépíthető amihez van wifi és RF 433MHz kulcstartó távirányító.

1000Ft-ból megvan.

2018. nov. 22. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!