A Li-aksi mennyivel másabb, mint egy hagyományos ólomzselés aksi?
Videolámpához egy kis 7 Ah-s motorasksit használunk, és jó is, de baromi nehéz sok helyzetben.
Látom most ezt a Li-aksit különbböző kapacitásokban, és sokkal kisebb, sokkal nagyobb mAh-számmal, és innentől nem értem.
Miért tud ez kisebb lenni?
És mi a különbség a kettő között? itt ezt a 20 Ah-t ugyan úgy kell kalkulálni, mint a hagyományosnál? azaz akkor 3-szoros kapacitású a mostani nehéz aksinknak?
pl:
Ólom-savas akkuban nem szokott lenni védelem, például azért sem, mert strapabíróbbak, pláne régebben még ilyen elektronikák sem léteztek.
Védőáramkörnek egyébként is kritikus eleme a kapcsoló FET, ami nem bír el akármennyi áramot, feszültség esik rajta, ha nem is sok, de az melegedéssel jár, áramtól függően.
Van egyébként olyan tévhit is, hogy amikor lemerült akkura kötünk párhuzamosan egy feltöltött akkut, az nem teljesíti a kímélő élesztés követelményét.
Ez azért nem igaz, mert a jó akku feszültsége nyilván nem több a kelleténél (hiszen az neki a saját normál feszültsége, ami még kevesebb is a töltés közben mérhetőhöz képest), ami képtelen káros nagyságú töltőáramot létrehozni, hacsak nem zárlatos a töltendő akku.
Ezért lehet autót is bikázni. Ha pillanatnyilag szikrázik is rárakáskor, de túltöltés eleve kizárt, töltőáram sem lehetséges akkora, ami ártani tudna.
Azért ez egyátalán nem igaz hogy ami kínai,az a felét tudja a ráírtnak.
Kerülni kell az ebay-t elsősorban,kerülni az irreálisan nagy kapacitást gyanúsan kevés párhuzamos cellával vagy gyanúsan olcsón.
Például aliról a LiitoKala-tól biztos nem fele kapacitású cellákat/pakkokat fogsz venni.
Egyébként magad is megépítheted,akkor még nagyobb kapacitás/tömeg arányt tudsz elérni,ugyanis a kész pakkokat nem a legerősebb cellákkal szerelik,hanem a középkategóriával.
megépíteni sajnos nem tudom, de lécci segítsz már abban h linkelj be egy olyat, ami szted megbízható ...
az a baj, h nekem tapasztalatom szerint az ár nem mond semmit az ég világon, ugyanis lehet h tegnap még duplája volt, csak ma éppen kiszórja még a maradékot 50%-on és stb stb, ezer lehetőség van, lényeg h abból sose indulok ki más terméknél se, és eddig ez így bejött.
azok a kék nylon csomagolású aksik egségesen vackok pl? vagy azoknál hogy lehet különbséget tenni? hát tök ugyanaz külsőre, azt meg nemtom, mi van belül. és ott is a szórás az X és az X *2 - X *3 ár között bárhol ...
meg látom azt a fekete borítású, árban magasabb, de szintén második leggyakoribb típust, most akkor za megbízhatóbb? tehát ezeket az adatokat honnan tudja az ember és ha tudja is, hogy vegye hitelesnek?
mondjuk ez pl így laikusként komolyabbnak tűnik, de itt se tudunk semmit ... max annyi h könnyebben visszaszerzi az ember a pénzt, ha tényleg kuka a minőség.
viszont most meglkepődtem h adott egy 20 ezer Ahs-s aksi és azt írja h max 1-2 A a kimenet? azért az nagyon kevés, hát 12 V-on akkor kb 10- 15 W a max? ez általános dolog a Li-aksinál vagy nem?
Mondtam.
Aliexpress.
LiitoKala gyártó.
Nem mellesleg ezek Japánban gyártott cellák.
12V-os előre elkészített akkupakkok általában 2000mAh-s cellákat tartalmaznak,sorosan értelemszerűen 3,párhuzamosan pedig a kívánt kapacitásnak megfelelő.
Tehát egy 20Ah-s pakk 3x10 tehát 30 darab cellát tartalmaz.
Ugyanez felsőkategóriás 3500-as cellákból kihozható 3s6p kapcsolásban is,ami máris csak 18 cella,ami 40%-al kisebb tömeg,azonos kapacitás mellett.Ezért érdemes forrasztgatni.
köszi, ez nagyon durván olcsó.
de ha azt mondod jó, akkor hajrá ... megpróbálom.
pont akartam rendelni, csak másikat néztem ki. ezt a típust esetleg ismered? most már mindegy, akkor rendelem, amit linkeltél, csak érdekelne, hogy erről van-e tapasztalat, vélemény, mert annyira nem gyakori, mint a kék, és drágább, ahol van.
ilyenkor bizoinytalanodok el :D ezt onnan copyztam. 100 mA-rel 48 óra ... azért az kemény :)
"Disgusting quality! The real capacity is 4,5-4,9 ah. Spent 2 cycles: 1. at 110 ma of the category worked 41 hours; 2. at 100 ma of the category about 48 hours. The seller pushes fake goods!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!