Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Okostelefonról, ha bankkártyás...

Okostelefonról, ha bankkártyás fizetést választok egy alkalmazáshoz, és cvc kódot is kér, abbol nem lehet semmi baj?

Figyelt kérdés
Egy társkereső applikációt akarok fizetőssé tenni, de nem tudom, kicsit félek, mert mindenfélét olvastam,hogy a cvc kódot ne adjuk meg, ha így fizetünk, viszont ott nem lehet másképp.
2019. jan. 31. 11:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Társkereső appokkal nincs tapasztalatom, de pl. ha androidos a telefonod, és a google fiókon keresztül fizetsz (a legtöbb alkalmazásnál ez a jellemző), akkor nincs mitől félned, mert maga a google fiók lesz a kártyáddal összekötve, és mindig jelszót fog kérni a fizetéshez, ha úgy állítod be - de egyetlen app sem kapja meg a kártyád adatait, csak a mailcímedet.

Iossal és más oprendszerű telefonokkal nincs tapasztalatom, de feltételezem, hogy ott is vannak hasonló megoldások.

Közvetlenül appnak én sem adnék ki kártyaadatot.

2019. jan. 31. 11:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Erre vannak webkartyak
2019. jan. 31. 11:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Ilyesmikre csak virtuális kártya, Paypay.

Ezekről nem bír automatikusan vonni :)

2019. jan. 31. 11:29
 4/8 anonim ***** válasza:

Például én megbízom az Aliexpressben, mert egy ilyen világcégnek nem érdeke lopni.

Vagy bátran fizetek olyan hazai cégnek is, ami átirányít a bank oldalára és ténylegesen a banknak adom meg az adatokat (ld URL!).

Vagy megbízom a PayPal-ben is.

2019. jan. 31. 11:41
 5/8 anonim ***** válasza:
A társkeresös árverésekre értettem.
2019. jan. 31. 18:11
 6/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ha bankkártyás fizetést választasz, akkor a CVC kódot mindenképp meg kell adni. Erre való a virtuális bankkártya.
2019. febr. 1. 14:19
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Már megoldottam, közben Google fiókból a vásárlást.
2019. febr. 1. 18:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Attól is függ a biztonság, hogy mekkora az a vállalat, amelyiknek az appját használod. Pl. a Badoo, vagy a Tinder mögött komoly vállalatok vannak, több tízmillió felhasználóval. A Tinder majdnem kétszáz országban van jelen. Ezeknek a cégeknek nem érdeke a lopás, azt (szerintem) ha csinálja, akkor egy kisebb fogja. Nekem erről látatlanban ez a véleményem, nem tudom, hogy a gyakorlat mit igazol.

Szóval vizsgáld meg, hogy hányan használják, ismert-e, mennyire komoly, látványos a dizájnja, ez is mutat valamit a cég arculatáról. A komoly dizájn nem kerül kis pénzbe, kóklerek biztosan nem így fognak lopni.

A PayPalon keresztüli fizetés biztonságos, szóval ha gondolod, azt csak javasolni tudom.

[link]

2019. febr. 8. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!