Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Honnan tudjam sokat fogyasz e...

Honnan tudjam sokat fogyasz e valami?

Figyelt kérdés
Van pl egy usb-s lámpám,3W-ot fogyaszt. Ez sok vagy kevés? Miből allapitom meg? És a Volt mennyivel másabb téma,és mi a különbség? Nem értek hozzá, remélem fel tudtok világosítani.

2019. jan. 13. 23:53
 1/8 anonim ***** válasza:

"Miből allapitom meg?"

Rá van írva.

2019. jan. 14. 02:56
 2/8 anonim ***** válasza:
52%

Iratkozz be általános iskolába ott megtanítják.

Érdemes kipróbálni.

2019. jan. 14. 08:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Igazság szerint már a kezdés is rossz, de ezt mondjuk mások is keverik:

W a teljesítmény (pillanatnyi állapot, mint a sebesség).

Wh a fogyasztás (mennyiségi egység, mint például a liter, csak ez energiamennyiség, ezután fizeted a villanyszámlát).

Tehát ezt azért fejtettem ki, mert mások is összekeverik. De a feszültség, áram, ellenállás, Ohm-törvény, egyszerű áramkör stb. valamivel hosszabb téma (ha nem is bonyolult), meg kell tanulni!

2019. jan. 14. 09:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kár elkedvetleníteni Ohm úrral - ha már szemlátomást nem járta végig a nyolc osztályt. Még a Wh sem kell (a lakosság háromnegyede keveri), elég annyit tudnia, hogy a W jól jellemzi a fogyasztást. Voltról meg elég annyit tudnia, hogy a fogyasztásban csak akkor számítana, ha 230 helyett 400-ba dugná (míg le nem ég), de ilyent ugye senki nem csinál, hogy a zseblámpaégőt 230-ba tekeri, stb.
2019. jan. 14. 11:21
 5/8 A kérdező kommentje:
És mi van ha nem tanultam általánosba,mert esetleg régen még nem kellett áramról tanulni,vagypedig nálam nem tanították,vagy talán csak 1 óra volt rola. Kis nyomorultak rögtön szidni kell a másikat? Akkor jó ha ti mindent tudtok biztos ti mindent megtanultok 5ösre a suliba. Fszpo banda. A normális kommentelőnek pedig köszönöm :)
2019. jan. 15. 00:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Én 67-ben jártam ki az általánost, akkor szó volt a Voltról.
2019. jan. 15. 10:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyébként az USB-lámpákat, USB LED-szalagokat 500 mA vagy alacsonyabb áramra szokták méretezni, hogy bármelyik standard csatlakozó elbírja.

5V x 0,5AA = 2,5 W legfeljebb.

Az egyszerű áramkört és az Ohm-törvényt pedig nagyon régóta tanítják szerintem, ezek alapfogalmak.

Olyan persze előfordul, hogy valakit nem érdekel a műszaki téma, vagy én is elfelejtek valamit (bármilyen téren), azt akkor újra kell tanulni, ha pont érdekel valamiért.

Főleg ma már a világhálón mindent megtalálsz. Egy ilyen kérdezz-felelek oldal nem szolgálhat komplett tananyagok átadására, nem is lenne értelme.

Sulinet, Wikipédia, Google stb., minden adott a tanulmányok pótlására. Ha azon belül adódik valamilyen részletkérdés, arra könnyebben lehet válaszolni.

2019. jan. 15. 11:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Elütés javítása:

5V x 0,5A = 2,5 W

2019. jan. 15. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!