LED lámpával kapcsolatban kellene segítség. Van ilyen?
Annyira nem vagyok otthon a témában, ezért szeretnék segítséget kérni.
Most egy nem ledes asztali lámpám van. Állítható mindenfele. Munkámhoz kell ilyen (kézműves). Viszont a sárga fény nagyon zavarja a szememet és nem is látok olyan jól tőle.
Úgy tudom, hogy a LED lámpa fénye fehér. Ez igaz?
Van olyan led lámpa ami fehér fényű, állítható mindefele (vagy legalább a feje) és nem vibrál?
Másik kérdés. A led lámpákban mit kell cserélni? Körtés ez is? Vagy más van benne?
Előre is köszönöm a segítséget!
Van mindenféle foglalatú led.
Ha a déli napfény színe megfelel, akkor 5000 Kelvin színhőmérséklet körül nézelődj. Ha vakítónak találod, akkor alatta.
Ha normál izzós van most, akkor az 2700-3500 Kelvin között van, így már tudsz viszonyítani.
Van melegfehér, normál, hidegfehér, mint főbb árnyalatok, de ezen belül is lehetnek különféle színhőmérsékletek, a foszforkeverék összetételének függvényében.
Van cserélhető és nem cserélhető, illetve csak szakember által javítható, forrasztással stb.
Sokféle lámpa van, így fogalmunk sem lehet, miről beszélsz.
Sajnos valami okból nekem is bántja a szemem a túl erős LED fény, de itt nem a vibrálás hatásáról beszélek, mert sima DC-meghajtással is. Szemégést, enyhébb fokú kötőhártyagyulladást válthat ki esetemben, ami a fényerő mérséklésével tartható kordában.
De nem is LED-specifikus, mert a kompakt fénycsöveket sem bírtam egyébként.
Ha a mostani lámpádban cserélhető a fényforrás, akkor elég ugyanolyan foglalatú LED-esre cserélni,. Nem kell azért új lámpát venned.
A LED színhőmérsékletét pedig már leírták előttem...
A megfelelő fényáramra is figyelj! (Lumen) Ehhez egy kis segítség:
Köszönöm szépen mindenkinek!
Igen. Kicsit félre voltam informálódva. Azt hittem, hogy a LED lámpa az amiben pici led izzók vannak. Nem tudtam, hogy lehet venni ledes körtét.
Megoldottam a problémát a segítségeknek köszönhetően!
Vettem egy ilyet:
4500K, 18W, 1700Lm
Egyenlőre úgy tűnik ez megfelel 😊
kis asztali lámpába brutális lesz az 1700 lumen
netről rendelted? megnézném milyen lehet
Rendes becsavarható foglalatos?
Műszaki boltba.
Sima becsavarós. 27-es foglalat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!