Milyen kondenzátor van a képen?
Figyelt kérdés
Van egy tojájs keltetőm, mi eleve hibásan erkezett kínából.Szétszedtem es latom, hogy a kondenzator egyikblába kitört a testből. Szeretnék venni egy bele való kondenzatort, de nem értem a jelzést, ami rajta van. Találtam a neten ilyen kondit, de furcsa, h M.O. nincs ilyem típus.Lehet-e mással helyettesíteni?2018. dec. 25. 20:19
1/10 anonim válasza:
Én kiforrasztanám ( amúgy is ki kell ), és elvinném egy műszerészhez, aki kiméri.
3/10 A kérdező kommentje:
Igen azon vagyok, h kiszedjem.A kornyekemen nincs szaki, meg jo lenne erteni hozza hobbi szinten.
2018. dec. 25. 20:31
4/10 anonim válasza:
7/10 anonim válasza:
Az alsó számsor rejti az adatait.
22 = 2.2 uF
5J = ezt sajnos nem tudom, pedig illene. Talán az 5%-os tűréshatárt jelenti, de nem biztos.
400 = 400V
Lehet mással helyettesíteni, kondi cseréjénél arra kell figyelni, hogy a kapacitás megegyezzen a régivel (kis eltérés fölfelé nem okoz gondot, kevesebb ne legyen, de törekedj arra, hogy ugyanolyan legyen), a feszültség pedig egyenlő vagy nagyobb lehet a réginél. De mint mondtam, a legjobb, ha találsz egy ugyanilyen értékekkel rendelkezőt.
8/10 A kérdező kommentje:
A hobbielektronika.hu-n van egy szamologep amivel meg lehet sokmindent nezni a 225J-re azt irta hogy 2 uF +-5. Koszonom a valaszokat, ha tudom mit kell nezni, akkor mar kesz lennek. A CB822 v C8822 mit jelent a kondin? Hja es boldog karacsonyt! :)
2018. dec. 25. 21:16
9/10 anonim válasza:
225 azaz 22 és 5 db nulla:
2 200 000 pF = 2,2 μF
Tűrés:
J 5 %
K 10 %
M 20 %
Másik csak típusszám, lényegtelen.
10/10 A kérdező kommentje:
Kicseréltem a kondenzátort és működik a keltetőgép. Köszi mindenkinek! :)
2019. jan. 6. 09:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!