Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mennyezeti lámpát hogyan kell...

Mennyezeti lámpát hogyan kell bekötni L/N in-out?

Figyelt kérdés

Annyit tudok, hogy N=Neutral, tehát az a semleges, tehát abban nincs áram, és úgy emlékszem a fekete/barna amiben megy az áram.

De nem vagyok benne biztos. Valaki szakember kisegítene?

lámpa

[link]

beiktatandó kapcsoló

[link]

A mennyezetről jön egy földelés a zöld sárga, de nincs még lecsupaszítva sem a vége, nem volt bekötve.

4 izzós mennyezeti lámpa, 4 * max50W GU10 izzó 230V

félkör ikon / D fordítva 0,5m

Köszönöm szépen!

2018. dec. 5. 21:47
1 2
 1/14 repulo ***** válasza:

L-re a fekete, N-re a kék.

Már ha, színhelyesen van a lakás vezetékezve.

2018. dec. 5. 21:55
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom :)
2018. dec. 5. 21:57
 3/14 A kérdező kommentje:

input és output?

input felébe megy a mennyezetről jövő?

2018. dec. 5. 22:00
 4/14 repulo ***** válasza:
Most előttem valami zavaros kép van. Eddig nem fali kapcsolóval üzemelt a pilács? Hogy akarod megcsinálni, lelóg a kapcsoló a plafonról?
2018. dec. 5. 22:14
 5/14 repulo ***** válasza:
Ja, hogy távszabályozós, akkor igen, ahogy írtad.
2018. dec. 5. 22:41
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
2018. dec. 5. 22:41
 7/14 anonim ***** válasza:
Fázis ceruzával nézd meg a fázist feltétlenül, mert vannak sajnos olyan lakások ahol kókányolás van, és rosszul vannak bekötve a vezetékek. Ahová költöztem pár éve, egy idős házaspártól vettem meg a lakást, és bizony voltak ott furcsa dolgok. A vezetékek nem voltak ősrégiek ami kész csoda volt, de hatalmas kókányolást tapasztaltam, mégpedig azt hogy a védőföld vezetékbe a zöld-sárga vezetékben volt a fázis... a nulla pedig a piros volt, és a kék vezeték volt a védőföld. De volt olyan szoba ahol mindhárom vezeték piros színű volt, meg volt olyan helyiség ahol a nulla megvolt cserélve a védőfölddel ami azzal járt hogy rázott szó szerint az az eszköz aminek fém burkolata volt....
2018. dec. 5. 22:47
 8/14 anonim ***** válasza:
2018. dec. 5. 22:55
 9/14 A kérdező kommentje:

az az ábra #6 király

nincs sajnos fázisceruza

elakadtam, mert ez a 4 ér nem fér bele a sonoff pici foglalatába, szóval kellene valami darabka barna és kék kábel amivel meghosszabbítom és összekötöm.

Lomtalanításkor mindent kidobtam, hogy úgysem kell, pl. egy hosszabbítót aminek a vezetéke szerintem most jó lett volna.

Nem tudom miből szerezzek 2db 5cm-es kábelt.

2018. dec. 5. 23:02
 10/14 A kérdező kommentje:

így még királyabb :) köszi.

#7 Az durva amit írsz...

Szerintem itt rendben van a vezetékezés.

2018. dec. 5. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!