Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen nyomtatóra van szüksége...

Milyen nyomtatóra van szükségem, ha üvegekre való színes, vízálló címkéket szeretnék készíteni?

Figyelt kérdés
Pálinkás, boros, befőttes üvegekre szeretnék magamnak a forgalomban kapható címkékhez hasonlót nyomtatni. Ezen címkék szép színesek, éles kontúrral, vízálló, leszedhető matrica papírra nyomtatva.

2018. nov. 28. 16:22
1 2
 11/15 1112 ***** válasza:
*még akár rajta is hagyhatod a fólián, és akkor a matrica befele lenne, és átlátszó fólia lenne kívül; és oda ragadna matricaként is; és celluxszal is körbetekerhetnéd.
2018. nov. 29. 13:50
 12/15 anonim ***** válasza:

A kérdésedre is válaszoltam, sőt linket is adtam!

Öntapadó, átlátszó fotópapír, ha átlátszó, műanyag címkét szeretnél, ha szeretnéd, hogy vízálló legyen, akkor ragassz rá még egy réteget. Ha fényes, papír alapút szeretnél, akkor pedig öntapadó fényes fotópapírt kell venni. Tintasugaras nyomtatóval, ha a címke nem kap valahogy egy vízzáró réteget, akár széles cellux (tixo) akár ez az átlátszó fotópapír, abban az esetben a festék el fog folyni, nem lesz vízálló! Ugyanazt a minőséget egy tintasugaras nyomtatóval nem tudod hozni, mint egy címkéket gyártó cég, pkts-et leszámítva megkockáztatom, hogy nem vagy árban beljebb sem, ha magad gyártod, egyedüli előnye (és ezért csinálom én is magam), hogy olyat nyomtatok, amilyet akarok. Példának okáért idén már belefutottam volna abba, hogy nem elég, mert annyi alma volt idén, hogy döbbenetes. Minek után megemlítetted a szép színeket, az éles kontúrokat, ezért ajánlottam egy céget erre, mert ez otthon nem fog összejönni, egy egyszerű, elterjedtebb pláne olcsóbb tintasugaras nyomtatóval.

Ami nem folyik el, az többek között készülhet lézernyomtatóval. Ha nincs otthon/cégnél, akkor ezért nem érdemes venni!

2018. nov. 29. 16:28
 13/15 1112 ***** válasza:
De jó!:D Tényleg , lehet ha a belét ki akarja mosni az üvegnek, leszedhető is a cimke rajta:D
2018. nov. 29. 17:21
 14/15 A kérdező kommentje:

Értettem, hogy adtál linkeket is, erre írtam, hogy ismerem, én is tőlük szoktam venni a címkéket.

Összefoglalva a válaszokat, ilyet, vagy akár hasonlót otthon nem lehet nyomtatni.

2018. nov. 29. 20:39
 15/15 anonim válasza:
Azt kell tudod, hogy a jó minőségű nyomat, egy jó minőségű papírra/pe-re nem lesz olcsó. Lehet, hogy jobban jársz, ha profi nyomdában készítteted el. De hogy adjak egy tippet is: mindenképp színes lézernyomtatót használj, valamit fehér alapú, öntapadós vinylt. Ez biztosan szép kontúros lesz, vízálló, és adott esetben visszaszehető. Én ilyen típusú vinylt használok. Egy A/4 ív ára, kb. 500 Ft. ( 6-8 címke jön ki belőle ) [link]
2019. febr. 13. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!