Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 18650-es Lithium cellákra...

18650-es Lithium cellákra szabad forrasztópákával drótot rögzíteni?

Figyelt kérdés
Az eredeti cellákon egy kis fém lapka volt ami mint ha tűvel lett volna hozzáütve a cella végéhez, de most szeretnék egy új powerbankot építeni a régi töltőáramkörével és két új cellával. Ugyanakkor az a lapka ami rá volt rögzítve a benne lévő cellákra már nincs meg, és csak forrasztópákával és ónnal tudnám rögzíteni a drótokat a cellákra, csak attól félek hogy igaz hogy csak 2-3 másodperc az egész, hogy a páka hője nem-e fogja károsítani a cellákat?

2018. nov. 26. 14:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Átépítettem laptopakkut, Ni-Cd csavarbehajtókat lítiumosítottam, ezt mind forrasztással.

Évek óta rendesen működnek.

De nem is melegítettem sokáig, természetesen.

2018. nov. 26. 19:35
 12/12 anonim ***** válasza:
Van forrfüles is!
2018. nov. 27. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!