Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan képes egy egycsatornás...

Hogyan képes egy egycsatornás rádiójel vezérlésű fali kapcsoló "csatornánként egymástól függetlenül 10 vevőt kapcsolni, dimmelni"?

Figyelt kérdés

Rádiójel vezérlésű automatizáláshoz szükséges alkatrészek után böngészve találtam a Conrád oldalán ezt a falikapcsolót:

[link]

A termék leírásánál olvastam a kérdésben idézet szöveget.

Én a képen egy két állású (I/O) kapcsolót látok.

Azt még érteném, hogy ezzel egyszerre akár több vevőt lehet vezérelni. De az "egymástól függetlenül" megfogalmazást nem értem.

Elmagyarázná valaki? Köszönöm.

#működés #rádiójel vezérlésű fali kapcsoló #vezeték nélküli fali kapcsoló #vezeték nélküli automatizálási rendszerek
2018. nov. 16. 07:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez csak egy ilyen fordítási butaság szerintem, a PDF-ben szó sincs ilyenről.

A Conrad oldalán mindig célszerű átnézni a mellékelt PDF-leírásokat, de abból még az angolt vagy németet is, mert a magyar fordításban is lehet hülyeség.

Bár a leírásokban még a 10 darabról sincs szó, de tegyük fel, hogy 10 vevőt képes vezérelni, ezek kapcsolójelét szerintem egymás után bocsátja ki (hogyan is másképp), amit elárul a képek között látható videó, ahol egymás után éled két armatúra.

Tehát ilyen módon 10 db lámpát kapcsolhatsz, ami szinte egyszerre fog működni, egy kis késleltetéssel.

Dimmelés is hasonlóan. Itt ugyan lehetne gondolni az együttfutásra, de az is bizonyára jól megy, ha "végállásig" toljuk mindegyiket, utána már egyformán fognak szabályozni.

További tennivaló lehetne még a 10-es szám valódiságának ellenőrzése, ha írsz a Conradnak és megkérdezed. Mondván, hogy a PDF-ben ez nem szerepel.

2018. nov. 16. 08:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Egyébként mutatok egy másik példát, hogy a kereskedők zavaros dolgait mindig ellenőrizni kell (nem szakemberek, sok az áru, kavarnak):

[link]

Állítás:

"Csatornánként akár 10 vevő irányítható"

Megnézzük a PDF doksikat:

-------------------------

A rádiójel vezérlésű fali kapcsoló betanítása több rádiójel vezérlésű távkapcsolóra

10 rádióadó tanítható be a beépíthető rádiójel vezérlésű kapcsolóra.

------------------

Programming the wireless inbuilt switch to recognise multiple wireless remote switches

Up to 10 radio channels can be programmed for the wireless inbuilt switch.

-----------------

Tehát magyar és angol egyetért abban, hogy egy kapcsoló (vevő) 10 db távirányítóval kezelhető, melyek lehetnek kézi vagy fali távkapcsolók is, mint kiderül.

2018. nov. 16. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!